Stel dat je op je werk gefrustreerd raakt. Je ziet dingen die beter zouden kunnen. Of misschien heb je nog geen oplossing, maar je ziet wel dat iets niet helemaal is zoals het hoort te zijn. Wat doe je dan? Ga je naar huis en uit je daar je frustratie? Of kun je jouw inzichten gebruiken om de organisatie een stap verder te helpen? Het meenemen van je frustraties naar een context buiten je werk gaat de organisatie in elk geval niet helpen.

Spanningen waarnemen is iets wat iedereen altijd en overal doet. Wat een spanning is? Een alledaags voorbeeld is als je trek hebt. Je neemt dan waar dat je voeding nodig hebt. Om dat aan te pakken smeer je een broodje. Mensen zijn onwijs goed in spanningen waarnemen. Het helpt ons om te overleven en vooruit te komen. Simpel gezegd zou je niet eens leven als je geen spanningen waarneemt.

Pak het aan en start de motor

Ook op de werkvloer nemen mensen constant spanningen waar. En voor een goede reden want het kan jou, je werk en de organisatie helpen om vooruit te komen. Holacracy voorziet in een regelset, die je kan helpen om je spanning procesmatig te verwerken. Je kunt elke spanning die je ervaart oppakken en Holacracy gebruiken om de organisatie vooruit te helpen.

Een spanning, een race auto

Holacracy dwingt je om een spanning tegelijk te verwerken. Dat is belangrijk om het vermengen van spanningen geen recht doet aan je spanning (of de bron daarvan) en er ontstaat meer ruis. Je wilt wel dat de brandstof zuiver is anders slibt de motor dicht. Zo kun je je race auto soepel en snel richting de beste oplossing sturen.

Een zelf-organiserende racebaan voor alle delen van de organisatie

De tekening hierboven is gemaakt door Lori Rock van encode.org. ‘FPE’ staat voor For-Purpose Enterprise. Dat is een organisatiestructuur waar zelforganisatie tot op het bot in doorgevoerd is. Holacracy om het werk te organiseren, Associatie voor de persoonlijke en relationele context en Company voor de legale structuur. Je kunt er alles over lezen in het interview met Thomas Thomison.

Je mag alles op de agenda zetten tijdens een Holacracy overleg om in elk geval een eerste stap richting een oplossing te vinden. In de For-Purpose Enterprise zijn de routes voor niet-werkgerelateerde spanningen nog helderder omdat ze allemaal hun eigen racebaan hebben (de Associatie en Company).

Author

Paula Nordhauzen. Curious listener. Hot topics: sustainability and social impact. Energizing all kind of roles within Energized.org.

Contact me.

paula nordhauzen marketing