Foto van Energized

Dit blog is geschreven door: Energized

1 November 2013

Een verrassend toegankelijk boek over Holacracy in de praktijk: Getting Teams Done

Het boek Getting Teams Done door Diederick Janse en Marco Bogers. In het boek wordt een toegankelijke en Nederlandstalige introductie gegeven van hoe Holacracy® in de praktijk werkt.

Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen. De methode leert je om de ontstane spanningen om te zetten in constructieve verandering.

Heldere verwachtingen en verantwoordelijkheden, effectieve overleggen en duidelijke spelregels zijn daarbij essentieel. Niet voor niets besloot David Allen, de bedenker en schrijver van Getting Things Done®, Holacracy ook in zijn eigen organisatie te implementeren. Hij noemt de combinatie van GTD en Holacracy een ‘one-two punch’: samen maken ze een kwantumsprong in productiviteit mogelijk!

Zoals GTD een bedding schept voor je individuele werk, zo schept Holacracy een organische structuur voor het werk van het team en de organisatie als geheel. Je weet precies wat er van je verwacht wordt en waarvoor je verantwoordelijk bent. Je kunt al je energie en creativiteit gebruiken om de organisatie verder te brengen, in plaats van eindeloos veel tijd en energie kwijt te raken in het gedoe eromheen.

Verrassende opzet

De opzet van het boek is verrassend voor een managementboek. Het is opgebouwd rondom een verhaal over een praktijksituatie, steeds afgewisseld met een beschrijving van de methode. Daardoor leest het weg als een roman, maar krijg je tegelijkertijd wel de theorie mee.

Getting Teams Done

Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen.

€ 26,95