Wij bouwen met jou aan een cultuur van eigenaarschap

Wij geloven we in de kracht van een organisatie, team of gemeenschap waarin iedereen zich eigenaar voelt. Samen met jou bouwen we een cultuur waarin betrokkenheid, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Dit doen we al meer dan 10 jaar voor tientallen organisaties.

Energized style drawing

Wij zijn een coöperatie

Door de tijd heen heeft Energized al verschillende juridische vormen gehad, afhankelijk van wat op dat moment het beste paste. Op dit moment zijn we een coöperatie met zelfstandige leden. Binnen onze coöperatie vervullen we verschillende rollen die bijdragen aan onze purpose, zoals het coachen van organisaties in zelforganisatie.

We werken continu samen aan onze organisatie om deze te verbeteren en om te innoveren. We staan altijd open voor aanpassingen in onze werkwijze om de purpose van onze organisatie optimaal te dienen. Hieronder volgt een overzicht van enkele praktijken die ons helpen effectief samen te werken.

We practise what we preach

Bij ons is het motto: ‘we eat our own dog food‘. Wij zien onszelf als een levend laboratorium waar we voortdurend experimenteren, innoveren en focussen op de menselijke kant van organisaties. Alles wat we in onze toolbox hebben, passen we zelf toe. Dit geeft ons een uniek inzicht in de uitdagingen van nieuwe organisatievormen. Dankzij onze ervaring bieden we rust en expertise om je door de hoogte- en dieptepunten van zelforganisatie te begeleiden.

Wij werken met Holacracy

We gebruiken zelf als organisatievorm Holacracy. Dit is een specifieke vorm van zelforganisatie met een gestructureerde set regels.

Elke maandag houden we een werkoverleg, en indien nodig, duiken we dieper in een roloverleg. We navigeren op basis van ‘spanningen’ – een term voor een verschil tussen de huidige realiteit en hoe die zou kunnen zijn. We voelen ons vrij om binnen onze toegewezen rollen actie te ondernemen die bijdraagt aan ons grotere doel.

image

Wij gebruiken Systems-Centered Training® voor teamontwikkeling

Elke maandag reserveren we bewust tijd voor ‘subgroepen’, een speciale methode om op een diepgaande manier in gesprek te gaan binnen de organisatie.

Deze aanpak is niet altijd eenvoudig, maar het is een onmisbaar instrument voor het creëren van een veerkrachtig systeem binnen onze organisatie. Het is een onderdeel en voorbeeld van Systems-Centered Training (SCT) en hoe wij deze tool inzetten.

image

Wij gaan twee keer per jaar in retreat

Twee keer per jaar trekken we er samen op uit voor een retreat, een essentiële stap om te voorkomen dat we opgeslokt worden door de waan van de dag. Deze retreats zijn cruciaal om te waarborgen dat we trouw blijven aan onze eigen ‘purpose’ en diepgaand reflecteren over onze rol en missie in de wereld. Dit gaat ook over de unieke waarde die we bieden aan onze klanten: ze kiezen voor ons niet alleen voor wat ze willen horen, maar juist ook voor onze frisse inzichten en perspectieven die ze nergens anders krijgen.

Het is onze manier om ervoor te zorgen dat we echt betekenisvolle bijdragen leveren, die verder gaan dan alleen maar voldoen aan de vraag.

image

Wij hebben geen kantoor

We hebben geen kantoor en kiezen bewust voor de flexibiliteit van werken op afstand. Dit betekent dat we, afhankelijk van de behoeften van onze projecten, vanuit huis werken of ons nestelen binnen de muren van een organisatie waarmee we samenwerken.

image
Ontmoet onze leden
Foto van Rosien van Toor

Rosien van Toor

Rosien heeft jaren ervaring in holacratische organisaties en is als kent dus de uitdagingen waar organisaties voor komen te staan nádat ze met succes de stap hebben gemaakt naar zelforganisatie.

Rosien van Toor

Je organisatie is immers nooit af, en starten met zelforganisatie slechts het begin van een veel groter avontuur. Ze heeft veel ervaring met klassieke HR thema’s (belonen, beoordelen, feedback, werving, onboarding, leren en ontwikkelen) en doet niets liever dan met je meedenken over hoe deze processen er uit kunnen zien bij een moderne zelforganiserende onderneming of organisatie.

Bereikbaar op: 06 81 34 43 30

Foto van Erik Slotboom

Erik Slotboom

Erik Slotboom is Holacracy coach. Eerder hielp hij vele organisaties met Agile werkprocessen. Nu weet hij de brug te slaan tussen agile werkprocessen en holacratische organisatieprocessen.

Erik Slotboom

Als coacht focust Erik op het belang van de menselijkheid in organisatie en het maken van verbinding op alle niveaus: tussen teamleden, naar buiten toe en in jezelf. Daarbij laat hij zich inspireren door hoe de natuur omgaat met tegenslagen en hoe evolutionaire processen verlopen.

Bereikbaar op: 06 20 61 97 43

Foto van Hans van Veen

Hans van Veen

Hans schept op natuurlijke en empathische wijze ruimte voor verbinding, leren en ontwikkelen.

Hans van Veen

Hij is in staat snel en doeltreffend een lerende omgeving te bouwen, waarin individuen en teams zich op een veilige manier kunnen ontwikkelen. Hans werkt graag in wendbare teams en organisaties waar verandering de voornaamste constante is. Hij heeft ervaring met krachtige methodes en frameworks, zoals Holacracy, Sociocracy, Agile en Systeemdenken.

Bereikbaar op: 06 81 14 02 19

Foto van Ellen Maassen

Ellen Maassen

Ellen Maassen combineert inzichten van Holacracy en burgerberaden om organisaties te helpen met gezamenlijk én efficiënter beslissen en handelen.

Ellen Maassen

Ze past deze inzichten ook thuis toe in woongroep De Warren, en helpt andere woongroepen graag met hun besluitvorming.

Je kunt via deze link een afspraak met Ellen inplannen.

Bereikbaar op: 06 44 10 88 50

Foto van Diederick Janse

Diederick Janse

Diederick bracht in 2007 Holacracy naar Nederland en is een door de wol geverfde zelforganisatie coach en trainer.

Diederick Janse

Hij is co-auteur van het boek ‘Getting teams done’ (ook beschikbaar in het Engels en Chinees) en gecertificeerd Holacracy Master Coach. Voor Diederick is zelforganisatie een herinnering aan ons eigenaarschap — van onze organisaties en van de systemen waarin we leven en werken. Je hebt aan hem een eerlijke, waarderende en pragmatische partner op het pad naar zelforganisatie.

Je kunt via deze link een afspraak met Diederick inplannen.

Bereikbaar op: 06 10 91 00 21

Foto van Charlotte van Leeuwen

Charlotte van Leeuwen

Charlotte’s studie in Natuur- en Sterrenkunde veranderde haar wereldbeeld en leidde tot haar ondernemerschap.

Charlotte van Leeuwen

Ze begon met We Canteen en richtte later Bord&Stift op, een bureau voor visuele communicatie. Bord&Stift transformeerde naar een zelfsturende en steward-owned organisatie. Charlotte is door haar ervaring groot fan van zelforganisatie (en weet tegelijkertijd hoe lastig het is om oude rollen los te laten). Ze deelt graag haar ervaringen met andere ondernemers.

Je kunt via deze link een afspraak met Charlotte inplannen.

Bereikbaar op: 06 34 24 40 67

Foto van Sanne Kruijt

Sanne Kruijt

Sanne, met een achtergrond in ecologie, regeneratieve landbouw en onderwijs, focust op de combinatie van zelforganisatie en gebiedsontwikkeling.

Sanne Kruijt

Ze ontwikkelt projecten en educatieve programma’s, gericht op leiderschap in transities, multi-stakeholder samenwerking, en gedistribueerde besluitvorming. Haar werk, vaak in samenwerking met agri-food organisaties, universiteiten en NGO’s, creëert leerruimtes om samen te werken aan een duurzame toekomst.

Bereikbaar op: 06 30 00 89 26

Foto van Koen Bunders

Koen Bunders

Koen Bunders is niet alleen een ervaren Holacracy coach, maar ook een gepassioneerde trainer. Hij is als geen ander goed in een precieze en zorgvuldige implementatie van Holacracy.

Koen Bunders

Koen is een van de pioniers in Nederland en mede oprichter van Energized.org. Hij leeft zelforganisatie sinds 2009. Hij wordt gedreven door een onophoudelijk verlangen om te blijven leren en ontwikkelen. Organiseren zoals de natuur dat doet, is een bron van fascinatie voor hem.

Je kunt via deze link een afspraak met Koen inplannen.

Bereikbaar op: 06 51 63 55 03

Meer lezen? Bekijk onze blogs

Ben je benieuwd naar verhalen van andere ondernemers, tips, how-to’s en prikkelende reflecties en stellingen? Lees hier meer over topics die ons bezighouden.

5 jaar Holacracy: Wie hakt de knopen door?

In maart 2020 is het alweer 5 jaar geleden dat we bij Voys begonnen met Holacracy. Hoe staat het er nu voor en wat hebben we geleerd van het organisatiemodel? Dat vertellen we in de reeks ‘5 jaar Holacracy’. In dit eerste deel deelt collega Mark een verhaal over leiderschap en management in een zelfsturende organisatie.

10 vragen en antwoorden over Holacracy

In maart 2020 is het alweer 5 jaar geleden dat Voys begon met Holacracy. Hoe staat het er nu voor en wat hebben we geleerd van het organisatiemodel? Dat vertellen we in de reeks ‘5 jaar Holacracy’. Diederick Janse is mede-oprichter van Energized.org en mede-auteur van het boek ‘Getting Teams Done’. In 2015 hielp hij Voys om Holacracy als organisatiemodel te implementeren. In dit tweede deel van de reeks ‘5 jaar Holacracy’ geeft hij antwoord op de 10 meest gestelde vragen over Holacracy.

Beter communiceren = beter zelforganiseren

In zelforganisatie is het belangrijk om goede communicatie te hebben tussen mensen in hun rollen. Juist omdat iedereen de vrijheid heeft om zelf invulling te geven aan hun rollen, is afstemming cruciaal. Oftewel, je wilt transparant zijn over je werk. Maar… in de praktijk lopen gesprekken niet altijd makkelijk.

Tekening van een bloem

Stuur ons een bericht

Wij willen graag kennis met je maken. Vul onderstaand formulier in of bel gewoon naar 085-13017195.

Contact form

Name(Required)