Hoe onze Client Discoverers onderzoeken welke organisaties de beste ‘fit’ voor Energized.org zijn

We zijn hartstikke blij met onze volle mailbox.  Klanten komen naar ons toe. Meer klanten zelfs dan we aan zouden kunnen als we al tegen iedereen ‘ja’ zouden kunnen zeggen. Ben je ook zo enthousiast over zelforganisatie en purpose-driven werken?

Holacracy is een goede eerste stap naar volledige zelfsturing en meer purpose gedreven werken. Daarom helpen we graag met de implementatie van Holacracy in organisaties. Als een organisatie eenmaal werkt met Holacracy kunnen we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zelforganisatie nog verder in de organisatie door te laten werken. We krijgen echt energie van dit proces en gunnen alle organisaties dezelfde ervaring. Zo’n volle mailbox is dan ook een grote rijkdom!

We hebben al veel organisaties begeleid bij het zelfsturend gaan werken. Daardoor weten we ook wat voor organisaties veel voorkomende valkuilen zijn en welke factoren het proces makkelijker maken. Op basis van die ervaring inventariseren we waar de organisatie nu staat en wat er nodig is om zelforganiserend te worden met Holacracy.

We zeggen dus niet tegen elke aanvraag die onze mailbox binnenkomt rollen ‘ja’. Welke stappen een aanvraag doorloopt leggen we hieronder uit zodat je een beeld krijgt van het proces en ook direct weet hoe een rol in Holacracy eruit kan zien, in dit geval de ‘Client Discoverer’; dat zijn Diederick en Erik.

Stuur me de ingekorte versie van de Holacracy spelregels in het Nederlands!

Holacracy spelregels (ingekort + NL)

Jouw aanvraag komt binnen

Het begint voor ons eigenlijk heel simpel. We krijgen een mail of een telefoontje van een bedrijf. Meestal in de trant van “Hey Energized.org, ik wil graag aan de slag met zelforganisatie in mijn organisatie . Dat spreekt me namelijk erg aan. Maar ik weet niet of het kan en waar ik moet beginnen.”.

Ons eerste doel is om te onderzoeken of de aanvrager een goede ‘fit’ is voor zowel Energized.org als zelforganisatie, eventueel met Holacracy. Liefst met een enorme ‘Hell Yeah!- factor’.

Kennismaken met een kopje koffie

Heel soms zien we in een oogopslag of we een super goede match zouden zijn of niet. Maar vaak willen we gewoon eerst wat meer weten over de organisatie die interesse heeft. Daarom spreken Erik, Hans, Koen, Peter of Diederick eerst af om samen een kopje koffie te drinken. Op kantoor, online of telefonisch.

De stap naar zelforganisatie kan voelen als een grote verandering voor de organisatie. Niet echt appeltje-eitje. Daarom is een goede voorbereiding dan het halve werk. Het zou ook best kunnen dat je morgen al kunt beginnen!

‘Discoveren’

Het ‘discoveren’ verloopt volgens een checklist waarbij we kijken of een organisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet die wij belangrijk vinden. Daarbij kijken we natuurlijk niet alleen naar degene die de mail stuurt, maar ook naar de rest van de organisatie.

Een paar punten waar we op letten zijn:

  • Ben je intrinsiek gemotiveerd om met een radicaal ander systeem aan de slag te gaan?
  • Ben je bereid een langlopend proces in te gaan?
  • Ben je ondernemend? Durf je risico’s te nemen en ben je altijd bereid te leren en af te leren?
  • Heb je vertrouwen in het team en in zelforganisatie?

Holacracy taster of demo

Soms helpt het om iets dieper te gaan in de kennismaking met elkaar en met name met Holacracy. Dan bieden we een Holacracy taster workshop of demo aan. Zodat zowel de organisatie als wijzelf alsnog kunnen bepalen of we een goede fit zouden zijn.

Yes, we gaan aan de slag

De nieuwsgierige onderzoekers hebben hun taak volbracht. Ze maken dan een voorstel voor een heldere en gezonde overeenkomst. Met duidelijke afspraken verloopt het proces uiteindelijk veel sneller.

En dan:

Aan de slag!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!