Kick off day is een super enerverende dag. Dit is de dag waarop een organisatie echt de eerste stap naar Holacracy zet. Voiceworks deed dat in februari 2017. Dit is een impressie van hun kick off.

Na bergen werk verzet te hebben om te onderzoeken wat de beste organisatievorm voor Voiceworks is hebben Stijn en Koen besloten helemaal voor Holacracy te gaan. Joost Schouten begeleidt Voiceworks namens Energized.org.

Het programma van de kick off

Het doel van de kick off dag is dat alle medewerkers die betrokken zijn bij de start alvast de smaak te pakken kunnen krijgen en dat er een eerste stap gezet wordt voor de indeling van de nieuwe structuur. Bij Voiceworks zag de dag er zo uit:

Stijn spreekt

De Holaracy-start is met zo’n 40 medewerkers. Stijn vertelt namens het huidige management waarom ze voor Holacracy hebben gekozen.

stijn voiceworks introductie holacracy
joost schouten holacracy coach energized.org

Refresher

Joost legt in grote lijnen uit wat Holacracy is en hoe de implementatie gepland wordt.

Ondertekenen van de grondwet

Doordat Stijn en Koen nu de Holacracy grondwet ondertekenen weet iedereen dat vanaf nu de spelregels van Holacracy gelden.

startstructuur holacracy cirkel

Werkzaamheden clusteren

Alle werkzaamheden zoals ze nu zijn worden verzameld en geclusterd waardoor de eerste rollen al zichtbaar worden.

Lead Link wijst rollen toe

De Lead Link checkt de rollen die uit de startstructuur sessie zijn gekomen en wijst ze toe.

lead link maakt start cirkel holacratie
spanningen rondom rollen verzamelen holacratie voiceworks

Werkbaarheid checken

Iedereen bekijkt wat er nu voor eerste startstructuur staat en of dit werkbaar is. Wat niet werkbaar is wordt als ‘spanning’ ingebracht in het roloverleg.

Het eerste roloverleg

Een roloverleg (Governance meeting) verloopt volgens een strak schema. Daarom faciliteren de coaches van Energized.org bij de eerste overleggen.

eerste roloverleg voiceworks
holacracy coaches energized.org voiceworks

Questions & Answers

De komende tijd zullen er nog veel vragen zijn, maar de eerste vragen worden aan het einde van de kick off dag beantwoordt door de coaches.

Watch it!

De hele kick off dag in één minuut.

Over Voiceworks

Voiceworks is een totaalleverancier van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen. Het bedrijf groeit hard, heel hard. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Koen van Geffen en Stijn Nijhuis. Op 18-jarige leeftijd begonnen zij vanaf een zolderkamer in Almere en enkele jaren later zagen zij kansen voor internettelefonie in Nederland, waarna ze samen met Egbert Groot en Ruud van der Aar in 2005 de VoIP-provider Voiceworks oprichtten. Op het kantoor in Almere werken inmiddels meer dan 200 mensen. Een deel van het bedrijf start met drie Holacracy cirkels.

Stuur me de ingekorte versie van de Holacracy spelregels in het Nederlands!