Zelforganisatie
blog

Pionierswerk levert veel ervaringen en verhalen op. Die delen we hier. Je vindt hier updates, de laatste ontwikkelingen en ervaringsverhalen over Holacracy en zelforganisatie.

 

  • holacracy ervaring overleg springest uitleg filmpje

Springest: bijna 4 jaar Holacracy ervaring

Learn from the best. Springest was het eerste bedrijf in Nederland waar ze startten met Holacracy. Samen met vergaderverkalking.nl hebben ze een filmpje gemaakt waarin ze uitleggen hoe de overlegstructuur eruit ziet.

  • good facilitator tips holacracy meeting

Facilitatie tips voor newbie Holacracy Facilitators

In dit artikel delen we inzichten, learnings en do's & don'ts met betrekking tot de kunst van het faciliteren van een Holacracy meeting (werkoverleg en / of roloverleg). Je kunt het als spiekbriefje gebruiken of je laten inspireren door ervaringen van anderen.

  • wat heb je nodig holacracy

“Wat heb je nodig?” een vraag met een bedoeling

Als je begint met Holacracy krijg je de vraag "Wat heb je nodig" vaak om je oren geslingerd. Deze vraag helpt je om je spanning te verwoorden (het verschil tussen hoe iets is en hoe het zou kunnen zijn) en activeert je om na te denken over hoe je de spanning kunt oplossen.

  • holacracy coaches implementatie holacracy

Een nieuwe dimensie voor Arpa: werken met Holacracy

Arpa traint en coacht sinds 2006 managers en professionals in het creëren van een lerende organisatie op basis van Lean en Learn. Ze helpen hun trainees en hun teams op weg om te transformeren naar een organisatie waarin iedereen elkaar versterkt. In maart 2017 startte Arpa met Holacracy.