Wij ondersteunen organisaties
met zelforganisatie

Energized.org hielp al meer dan 120 organisaties en teams om de stap te maken naar zelforganisatie, efficiëntere werkprocessen en teamontwikkeling.

Ons doel is om het potentieel van organisaties maximaal te benutten. ‘Unlock power for purpose!’.

Zelforganisatie staat centraal. Dat doen we onder andere op basis van Holacracy® omdat heldere en eerlijke regels bijdragen aan ruimte voor ondernemerschap, psychologische veiligheid en innovatie en agile scrum.

De coaches zijn doorgewinterde professionals. Ons streven is om – net als bij het leren van een nieuwe sport – als coaches te zorgen voor een soepel leerproces terwijl je direct begint met het beoefenen van zelforganisatie. We leggen ons toe op een agile aanpak waarbij je als organisatie zelf bepaalt hoe hard je wilt gaan.

Je bent je
aan het oriënteren

Tasters

Voorproefje! Theorie en simulatiespel.
In-company of openbaar.

Officiële Holacracy Practitioner Training

Een diepgaande introductieweek. In het Nederlands!

Zelforganisatie boek

Getting Teams Done is een erg populair en makkelijk
te lezen boek.

Leerweg zelforganisatie

Een gedegen introductie in combinatie met een kijkje op de werkvloer.

Je zoekt een partner

Waarom Energized.org?

Met coaches start je sneller en breng je veel ervaring in. Wij hebben:

  • enkel gelicenseerde coaches
  • de meest ervaren zelforganisatie professionals van Nederland
  • de enige Holacracy Master Coach in Nederland (6e wereldwijd)
  • meer dan 120 gedreven klanten
  • een agile aanpak
  • echt impact.

Kennismaken

Hoe een organisatie instapt en welke aanpak past onderzoeken onze Client Discoverers. Ze komen graag vrijblijvend op de koffie.

Je wilt je ontwikkelen
en verdiepen

Starten met Holacracy

Eerlijke en heldere regels werken als wegbelijning. Het geeft ruimte en veiligheid.

Trainingen

Blijf scherp en blijf ontwikkelen. Met personal self-management trainingen en trainingen voor vaste rollen.

Onboarding Experience

Introductiecursus voor nieuwe medewerkers.

Holacracy Apps

Ontwikkel ook zaken als HR, beoordelen en compensatie zelforganiserend.

holacracy meetup nederland
ernegized.org ervaringen

Oriënteer en ontdek zelforganisatie

Wat heb je nodig?

Je wilt ondernemerschap op de werkvloer, je organisatie makkelijk kunnen opschalen en je organisatie wendbaar maken.

We bieden je wat jij nodig hebt om de eerste stappen te kunnen zetten. Zoals trainingen waarbij je je kunt oriënteren en alvast kunt proeven van (componenten van) zelforganisatie.

orienteren op holacracy

Zo kunnen we je helpen:

Trainingen: incompany of openbaar

Tijdens een Taster van een halve dag krijg je een uitleg van het ‘waarom’ van Holacracy en ga je zelf een simulatie van een overleg doen. Voor veel mensen is dit een enerverende ervaring door het strikte proces waarbij je ontdekt hoeveel ruimte dat kan geven.

Ontmoet ervaren Holacracy beoefenaars
Tijdens een van onze Meetups kun je vragen stellen aan ervaren Holacracy beoefenaars. De Meetups zijn erg laagdrempelig en je ontmoet andere geïnteresseerden.

Leerweg zelforganisatie
Dompel je onder in de wereld van zelforganisatie en ontdek wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Lees je in
Leesvoer genoeg als het gaat om Holacracy. Kijk maar eens op ons zelforganisatie blog bijvoorbeeld, waar je ook veel filmpjes vindt. Een echte aanrader is ook het boek Getting Teams Done van onder andere Diederick Janse, mede-oprichter van Energized.org.

Neem even contact op
We vinden het erg leuk om kennis met je te maken dus bel of mail gerust.

Ontwikkelen

starten met holacracy

Wat heb je nodig?

Je weet het zeker. Je wilt aan de slag. Het beste leer je het spel door te gaan spelen en een ervaren coach erbij te vragen zodat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden.

Misschien twijfel je nog over de timing, voorwaarden en of het ook bij jouw specifieke situatie past. Daarom onderzoeken onze Client Discoverers eerst samen met jou of je een goede ‘fit’ bent.

Zo kunnen we je helpen:

Onze coaches doorlopen de Holacracy implementatiefase met je. We noemen het ook wel ‘rijlessen’. Je oefent om Holacracy onder de knie te krijgen en ondertussen loopt de bedrijfsvoering gewoon door.

We beginnen met een kick off om de startstructuur te maken en na een paar maanden doet de coach steeds meer stapjes terug en ga je zelf aan de slag om de organisatie en je eigen Holacracy vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast kun je kiezen voor verdiepende Holacracy workshops en trainingen zoals de workshop ‘Spanningen waarnemen’.

Word een volleerd Holacracy beoefenaar

Wat heb je nodig?

Als organisatie werk je nu helemaal volgens de Holacracy regels. Maar je wilt meer en beter. Want terwijl je zelforganisatie beoefent en je je er verder in ontwikkelt ondervind je uitdagingen waar je mee om wilt leren gaan. Misschien komen er bijvoorbeeld nieuwe mensen bij of je verliest focus en dreigt van de wagen te vallen. Je wilt je als organisatie blijven ontwikkelen en versterken.

holacracy beoefenaar

Zo kunnen we je helpen:

We bieden trainingen en workshops. Personal self-management of trainingen voor vaste rollen, zoals Facilitator. Ook kunnen de coaches jullie traject volgen en bijsturen als dat nodig is. En als er nieuwe mensen bijkomen in je organisatie dan kunnen zij de Onboarding Experience volgen waardoor ze zo snel mogelijk lekker meedraaien.

Holacracy is geen trucje dat je toepast, maar echt iets wat je zelf onder de knie moet krijgen en waar je door te oefenen steeds beter in zult worden zowel als individueel beoefenaar als organisatie.

Verder dan Holacracy: zelforganisatie tot in elke vezel

zelforganisatie verder dan holacracy

Wat heb je nodig?

Naast zelforganiserend werken heb je ook behoefte aan het opnieuw inrichten van de legale structuur en de persoonlijke en intercollegiale context. Holacracy organiseert het werk en niet die elementen. Toch kun je je organisatie ook op deze punten ontwikkelen. Bijvoorbeeld door te werken aan een For-Purpose Enterprise structuur.

Zo kunnen we je helpen:

We kunnen je adviseren over zaken zoals apps bouwen (bijvoorbeeld voor je eigen compensatiemodel), het opleiden van interne coaches, nieuwe medewerkers een Onboarding Experience bieden en trainingen geven. Je bent nu onderdeel van onze ‘Learning Community’ waarin je ervaringen deelt met andere Holacracy organisaties. Bovendien houden we internationale en nationale ontwikkelingen in de gaten want nu ben je – net als wij – pionierswerk aan het doen voor de hele wereld.