Wij willen zelforganisatie,
wat nu?

Oriënteer en ontdek zelforganisatie

Wat heb je nodig?

Je wilt ondernemerschap op de werkvloer, je organisatie makkelijk kunnen opschalen en je organisatie wendbaar maken.

We bieden je wat jij nodig hebt om de eerste stappen te kunnen zetten. Zoals trainingen waarbij je je kunt oriënteren en alvast kunt proeven van (componenten van) zelforganisatie.

Misschien heb je al eens gehoord van een tool voor zelforganisatie: Holacracy. En daar word je enthousiast van. Wij zijn dat wel omdat we denken dat Holacracy op dit moment het meest kant-en-klare, geteste en goed doordachte framework is om werk mee te organiseren.

Naast onze uitgebreide ervaring met Holacracy implementaties kunnen we organisaties ook verder helpen om een volleerd beoefenaar te worden of je organisatie tot in elke vezel zelforganiserend te maken.

Sta je helemaal aan de start? Dan wil je eerst meer (be)grip. We houden zelf van een hands-on aanpak. Dus ga zelf ervaren wat zelforganisatie is, bijvoorbeeld door een voorproefje te nemen bij een Taster of andere training.

orienteren op holacracy

Zo kunnen we je helpen:

Trainingen: incompany of openbaar

Neem een voorproefje op het zelforganiserend werken bijvoorbeeld door een training agile organisatie ontwikkeling, beslissingen nemen zonder consensus of gedistribueerde autoriteit.

Tijdens een Taster van een halve dag krijg je een uitleg van het ‘waarom’ van Holacracy en ga je ervaren hoe een overleg verloopt. Voor veel mensen is dit een enerverende ervaring door het strikte proces waarbij je ontdekt hoeveel ruimte dat kan geven.

Ontmoet ervaren Holacracy beoefenaars
Tijdens een van onze Meetups kun je vragen stellen aan ervaren Holacracy beoefenaars. De Meetups zijn erg laagdrempelig en we hebben altijd tijd voor een drankje en een snack.

Lees je in
Leesvoer genoeg als het gaat om Holacracy. Kijk maar eens op ons zelforganisatie blog bijvoorbeeld, waar je ook veel filmpjes vindt. Een echte aanrader is ook het boek Getting Teams Done van onder andere Diederick Janse, mede-oprichter van Energized.org.

Neem even contact op
We vinden het erg leuk om kennis met je te maken dus bel of mail gerust.

Start met Holacracy

starten met holacracy

Wat heb je nodig?

Je weet het zeker. Je wilt aan de slag. Het beste leer je het spel door te gaan spelen en een ervaren coach erbij te vragen.

Misschien twijfel je nog over de timing en voorwaarden. Daarom onderzoeken enze Client Discoverers eerst samen met jou hoe en wanneer je aan de slag kunt.

Zo kunnen we je helpen:

Onze coaches doorlopen de Holacracy implementatiefase met je. We noemen het ook wel ‘rijlessen’. Je oefent om Holacracy onder de knie te krijgen en ondertussen loopt de bedrijfsvoering gewoon door.

We beginnen met een kick off om de startstructuur te maken en na een paar maanden doet de coach steeds meer stapjes terug en ga je zelf aan de slag om de organisatie en je eigen Holacracy skills verder te ontwikkelen. Daarnaast kun je kiezen voor verdiepende Holacracy workshops en trainingen zoals de workshop ‘Spanningen waarnemen’.

Meer over een Holacracy implementatie

Word een volleerd Holacracy beoefenaar

Wat heb je nodig?

Als Holacracy organisatie werk je nu helemaal volgens de Holacracy regels. Maar je wilt meer en beter. Want terwijl je Holacracy beoefent en je je er verder in ontwikkelt ondervind je uitdagingen waar je mee om wilt leren gaan. Misschien komen er bijvoorbeeld nieuwe mensen bij of je verliest focus en dreigt van de Holacracy-wagen te vallen. Je wilt je als organisatie blijven ontwikkelen.

holacracy beoefenaar

Zo kunnen we je helpen:

We bieden trainingen en workshops om nog meer volleerd beoefenaar te worden en je begrip van zelforganisatie te blijven verdiepen. Bijvoorbeeld door personal self-management of Facilitator trainingen. Ook kunnen de coaches jullie traject volgen en bijsturen als dat nodig is. Holacracy is geen trucje dat je toepast, maar echt iets wat je zelf onder de knie moet krijgen en waar je door te oefenen steeds beter in zult worden zowel als individueel beoefenaar als organisatie.

Verder dan Holacracy: zelforganisatie tot in elke vezel

zelforganisatie verder dan holacracy

Wat heb je nodig?

Naast zelforganiserend werken heb je ook behoefte aan het opnieuw inrichten van de legale structuur en de persoonlijke en intercollegiale context. Holacracy organiseert het werk en niet die elementen. Toch kun je je organisatie ook op deze punten ontwikkelen.

Zo kunnen we je helpen:

We kunnen je adviseren over zaken zoals apps bouwen (bijvoorbeeld voor je eigen compensatiemodel), het opleiden van interne coaches, nieuwe medewerkers een onboarding experience bieden en trainingen geven. Je bent nu onderdeel van onze Learning Community waarin je ervaringen deelt met andere Holacracy organisaties. Bovendien houden we internationale en nationale ontwikkelingen in de gaten want nu ben je – net als wij – pionierswerk aan het doen voor de hele wereld.