Open inschrijving

Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

€ 425,- ex btw

Energized.org heeft een speciale workshop samengesteld. Met deze workshop krijg je de eerste inzichten van Systems-Centered® Training, een wetenschappelijke beproefde methode voor teamontwikkeling.

In een halve dag, maak je kennis met een speelse, effectieve interactiemethode om het communicatiegedrag in teams te verhelderen.

Organisaties en teams die zelforganiserend (beginnen te) werken, kunnen opmerken dat ze daarin geremd worden door oude communicatie- en gedragspatronen. Zelforganisatie blijft beperkt tot de ‘bovenstroom’. Het werk wordt georganiseerd, rol- en werkoverleggen worden gedaan en rollen en verantwoordelijkheden worden beschreven. Daarmee wordt het werk vele malen transparanter.

Het is echter niet zo dat die transparantie automatisch doorwerkt in de ‘onderstroom’, zoals de communicatie en gedrag in het dagelijkse werk, buiten de overleggen. Zo blijven bijvoorbeeld spanningen onbenoemd, mensen blijven zoeken naar toestemming van de Lead Link of consensus in de groep, er wordt veel geklaagd of mensen spreken elkaar niet aan.

Gegevens

  • Datum: Datum nog niet gepland
  • Tijd: 09.00 – 17.00
  • Kosten: € 425 ex BTW

Locatie

  • Utrecht
Foto van Erik Slotboom

Erik Slotboom

Erik Slotboom is Holacracy coach. Eerder hielp hij vele organisaties met Agile werkprocessen. Nu weet hij de brug te slaan tussen agile werkprocessen en holacratische organisatieprocessen.

Meer informatie

We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wil weten over onze Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training of dat je nog vragen hebt. We proberen hier alvast wat meer informatie te geven, maar neem gerust contact met ons op. We helpen je dan graag persoonlijk verder.


Verankeren van zelforganisatie door teamsessies

Tijdens deze introductie workshop van een halve dag krijg je een voorproefje van onze teamsessies voor teamontwikkeling.
Wat wij willen bereiken door teamontwikkeling in te zetten bij zelforganisatie is dat zelforganisatie verankert in de onderstroom van gedrag en communicatie. Dat leidt ertoe dat mensen hun eigenaarschap volledig nemen voor de doelen van de cirkel en van hun rollen, bijvoorbeeld door zelfstandig besluiten te nemen.

Het resultaat van de Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

Je leert meer systeemgericht naar teams en mensen kijken. Je leert vaardigheden, die je direct kunt gebruiken in je eigen rollen. Daarnaast krijg je inzicht in de fases van teamontwikkeling en hoe die impact hebben op zelforganisatie beoefening.

Wat is het resultaat van de training?

Na de training hebben de deelnemers een diepgaander begrip van de principes en spelregels en kunnen deze meer zelfstandig toepassen. Deelnemers maken een enorme sprong in hun ontwikkeling en leerproces.

Hoe werkt het team?

Het team communiceert op een gelijkwaardige, volwassen manier. Waar men vervalt in oude patronen wordt dat opgemerkt en bespreekbaar gemaakt. Spanningen en frustraties worden niet persoonlijk genomen, maar constructief ingezet voor de doelen van de rol, de cirkel en de organisatie.

Wetenschappelijke onderbouwing

Onderzoek heeft aangetoond dat groepen zich door vaste fases van ontwikkeling bewegen. Systems-Centered Training (SCT®) benut deze fases om teamontwikkeling in kaart te brengen en om op systematische wijze te werken aan gedrag en manieren van communiceren die Holacracy versterken.

Scepsis en weerstand worden gezien als waardevolle stemmen in het team, die elk hun functie hebben (bijv. het stabiliseren van het team en het behouden van wat werkt). Door dit los te koppelen van personen (de “lastpakken” en “zondebokken” in elk team) wordt het bespreekbaar. Hiermee komt steevast veel energie vrij die kan worden ingezet voor de ontwikkeling van het team en de implementatie van Holacracy, in plaats van daar een rem op te vormen.

Wat vonden zijn ervan?

Leuk interactieve training, met opdrachten die je makkelijk ook verder kunt oefenen.

Deelnemer

Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

De trainers zijn zeer ervaren en deskundig in het vakgebied van de training, communiceren fijn en kunnen de stof super goed en energiek overbrengen.

Deelnemer

Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

Deze training geeft handvaten om mee te werken in zowel je werkleven als privé-leven.

Deelnemer

Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

Mooie leerzame eerste introductie in teamontwikkeling. Innovatief en vernieuwend.

Deelnemer

Teamontwikkeling in Zelforganisatie Training

Veelgestelde vragen

Twijfel je nog of heb je nog vragen? We hebben de meest voorkomende vragen voor je hieronder gezet!

Wie zijn de trainers?

We maken gebruik van verschillende trainers, maar een van de onderstaande twee trainers is er altijd bij.

Peter Kunneman begeleid organisaties bij het oplossen groepsdynamische vraagstukken. Hij is gelicentieerd SCT-practitioner

Erik Slotboom is een ervaren zelforganisatie coach met een focus op de groepsdynamiek. Hij begeleidde al tientallen organisaties op hun pad naar zelforganisatie.

Wanneer is de training iets voor mij?

Als je een coachende rol hebt in de organisatie; je groepsdynamiek beter wilt begrijpen; je een licht durft te schijnen op wat er gebeurt maar niet gezegd wordt; je een weg zoekt voor interpersoonlijke spanningen.

Wat is de aanpak van de training?

De workshop bestaat uit een mix van onderzoeken, oefenen en theorie.

Wat is het resultaat van de training?

Je leert meer systeemgericht naar teams en mensen kijken. Je leert vaardigheden, die je direct kunt gebruiken in je eigen rollen. Daarnaast krijg je inzicht in de fases van teamontwikkeling en hoe die impact hebben op zelforganisatie beoefening.

Hoe lang duurt de training?

De training duurt een hele dag, van 9.00 –tot 17.00.

Wat is de locatie van de training?

We streven er altijd naar de Holacracy Training op locatie te doen. Daarvoor zoeken we een locatie centraal in Nederland, vaak in de omgeving van Utrecht.

Hoe werkt afmelding en annulering?

Aanmeldingen met korting, dus die niet de standaardkosten betalen hebben geen recht op teruggave.

Aanmeldingen tegen standaardkosten krijgen tot 2 weken voor de training, 75% van het toegangsbewijs vergoed bij schriftelijke annulering.

Deelname is persoonsgebonden en kan enkel in overleg en met goedkeuring van Energized.org worden overgedragen aan iemand anders.

Vindt de training gegarandeerd plaats?

Uiterlijk twee weken voor het evenement – en bij voorkeur eerder – laten we weten of er voldoende deelnemers zijn en de training dus doorgang kan vinden.

Heb je toch nog vragen?

Wij willen graag kennis met je maken. Vul onderstaand formulier in of bel gewoon naar 085-13017195.

Contact form

Name(Required)