Officiële Holacracy® Practitioner Training in Nederland

Energized.org is de enige Nederlandse Holacracy Provider die de Holacracy Practitioner Training aanbiedt.

De Practitioner Training is een training met open inschrijving en kan ook incompany gegeven, zowel Engelstalig als Nederlandstalig.

Stel dat je een nieuwe sport wilt gaan beoefenen, die je nog nooit gespeeld hebt. Lees je dan alleen de spelregels? Nee, dan ga je het veld op met een ervaren professional en ga je het zelf doen. Tijdens deze Holacracy training van een week leer je continu de link te leggen tussen zelforganisatie in theorie en de praktijk.

Met deze training maak je een verdiepingsslag en een flinke versnelling in de ontwikkeling van je vaardigheden door. Je leert om door een nieuwe bril te kijken naar het werk dat gedaan moet worden in de organisatie.

De groep, de trainer en de combinatie van theorie en praktijk maken deze training tot een week vol nieuwe en diepere inzichten, die echt beklijven.

Brian Robertson (co-founder HolacracyOne)

I’m excited to see the public Holacracy Practitioner Training event delivered in Dutch. I’ve known Diederick for many years and I think he and the others at Energized.org, a Holacracy Premier Provider, will create a memorable and rewarding experience for all attendees.

– Brian Robertson, HolacracyOne

Dit is waarom de training zo waardevol is

Na de training hebben de deelnemers een diepgaander begrip van de principes en spelregels en kunnen deze meer zelfstandig toepassen. Deelnemers maken een enorme sprong in hun ontwikkeling en leerproces.

holacracy practitioner training

De belangrijkste leerdoelen in deze training zijn:

  • Theoretisch en praktisch verdiepen van het begrip van zelforganisatie middels Holacracy
  • Faciliteren van rol- en werkoverleggen volgens de spelregels van Holacracy (met veel aandacht voor veel voorkomende valkuilen)
  • Leren werken met spanningen als brandstof voor continue verbetering (en de gereedschappen die Holacracy daarvoor biedt)
  • Toetsen van bezwaren aan objectieve criteria
  • Kennismaken met de minimale voorwaarden en gewoontes op het gebied van persoonlijke zelforganisatie
  • Communiceren en afstemmen over de grenzen van autonome cirkels heen (op organisatieniveau)
  • Begrijpen en toepassen van de spelregels uit de Holacracy-grondwet

Deelnemers aan het woord

Medewerkers van een internationaal bedrijf in Amsterdam volgden onze Practitioner Training. Sommige deelnemers werkten al enkele maanden met Holacracy, andere slechts enkele weken, maar de training bleek voor iedereen waardevol.

Zij delen aan het einde van de trainingsweek hun ervaringen in deze video.

Ontmoet Günes, Lutz, Andreas en Francois. Zij werken allemaal bij NightNurse Images in Zürich en delen in deze video hoe de trainingsweek met Energized.org voor hen was.

Ervaringen van deelnemers

De aanpak

‘Leren door te doen’ staat centraal in deze training. Je gaat dus zelf ervaren hoe het is om te faciliteren, om bezwaar te maken, te denken en te handelen vanuit rollen en spanningen in te brengen. Daardoor is de training een combinatie van levendige oefeningen, inspirerende begeleiding waardoor je leert anders naar werk te kijken en praktische toelichtingen op de achterliggende theorie.

Hoe lang duurt een Holacracy Practitioner Training

De training duurt 4,5 dag, oftewel een volledige week.

Wanneer kun je de (incompany) Holacracy Practitioner Training het beste inzetten?

We denken dat voor bedrijven, die de overstap naar Holacracy al gemaakt hebben een incompany training het beste tot zijn recht komt als de medewerkers al zo’n 3 a 4 maanden met Holacracy werken. Het effect van de training is dan dat er een grote verdiepingsslag en versnelling plaatsvindt. Daarom is een Practitioner Training met open inschrijving ook een aanrader voor wie al in een holacratische organisatie werkt.

Sommige bedrijven doen het juist direct bij de start, waardoor iedereen op een gedegen manier kennis maakt met Holacracy en dat werkt ook goed.

In een enkel geval wordt de training ingezet om een geïnformeerde beslissing te kunnen maken of het bedrijf overstapt op zelforganisatie met Holacracy.

Voor wie is deze training?

We raden aan om mensen met een standaardrol zoals Facilitator, Secretaris, Lead Link of Rep Link de Practitioner Training te laten volgen. Ook mensen die een belangrijke rol in de implementatie spelen, zoals sponsors en coaches, hebben veel baat bij de training.

Des te meer mensen toegang hebben tot deze training, des te sneller wordt de Holacracy beoefening goed geïntegreerd in het dagelijkse werk van de organisatie. Iedereen, die in een Holacracy organisatie werkt, ervaart de voordelen van het volgen van deze training.

Investering

Informeer voor in-company mogelijkheden. Wil je meedoen aan de training met open inschrijving? Registreer je dan hier:

Leer van de jarenlange ervaring van de coaches van Energized.org

Energized.org onderscheidt zich met de meest ervaren Holacracy coaches die er in Nederland zijn. Sinds we de eerste implementatie in Nederland deden bij Springest hebben we veel geleerd door vallen en opstaan. Onze gecertificeerde coaches begeleidden al meer dan 120 organisaties in de transformatie naar zelforganisatie en kennen de meeste valkuilen en succesfactoren. We beoefenen het natuurlijk zelf ook en weten dus wat de transformatie voor het individu betekent en hoe belangrijk het is om je eigen werk goed te organiseren. 

Premier Provider, Trainers en Master Coach

Energized.org is premier provider voor Holacracy in Nederland. Bovendien hebben we allemaal gecertificeerde Holacracy Coaches in huis, waarvan twee zelfs de Trainer badge hebben. Daarmee is Energized.org de enige organisatie, die de licentie heeft om een Holacracy Practitioner Training in het Nederlands aan te bieden.

holacracy practitioner training
practitioner training holacracy
holacracy practitioner training

Zin om aan de slag te gaan?

Wil je weten hoe je met ons aan de slag kunt, heb je vragen of interesse in een incompany training? Neem even contact op. We horen graag van je.

Voor de training met open inschrijving kun je je hier registeren:

Holacracy ervaringen

Het moest anders. Holacracy is dynamisch en ‘adaptable’.

voys holacracy ervaringJorg Vletter, Voys

Door Holacracy wordt talent van mensen zichtbaar die anders verborgen was gebleven, dat maakt me ontzettend trots.

daphne jongeel puntp holacracyDaphne Jongeneel, PuntP

Met de beschrijving van rollen wordt ieders verantwoordelijkheid woordelijk vastgelegd. Zulke rollen kunnen zo ver gaan als ‘het optuigen van de kerstboom’ tot ‘het voeren van sollicitatiegesprekken’, duidelijk is in ieder geval wat wiens taak is.

holacracy ervaring nederland bedrijfTom van der Lubbe, Viisi