Onboarding Experience

onboarding - mensen inwerken met holacracy

Introductie cursus met alle basics van Holacracy.

Voor nieuwe medewerkers die instromen in een Holacracy organisatie.

Een sterkere start voor de nieuwe medewerker én voor de organisatie

De OeX biedt ondersteuning bij het inwerken van nieuwe medewerkers. Door het inwerken van nieuwe medewerkers deels uit te besteden borg je dat nieuwe medewerkers altijd een goede start krijgen. De medewerkers krijgen ondersteuning van een professionele coach bij het ervaren van het verschil tussen een traditionele organisatie en een organisatie waar op basis van zelforganisatie wordt gewerkt. Zo komt ook een nieuwe medewerker met meer zelfvertrouwen en een gedegen basiskennis aan de start van hun nieuwe baan.

Nieuwe medewerkers kunnen zich inschrijven voor de Onboarding Experience (OeX). Ze doen deze inwerkcursus samen met nieuwe medewerkers van andere organisaties. Daardoor weet je niet alleen zeker dat ze een goede basis hebben, maar krijgen de nieuwe medewerkers ook een goed beeld van wat jouw organisatie anders en uniek maakt.

Opzet van de Onboarding Experience

OeX Light
De Onboarding Experience kan online gedaan worden of op een centrale locatie in Nederland. We verdelen de trainingsdata over een periode van 2 keer 2 weken zodat kennis direct in de praktijk toegepast kan worden. Naast de trainingen ontvangen de deelnemers ook een scoring card waarmee ze door opdrachten te doen punten kunnen verdienen.

OeX Intensief
Tijdens de OeX Intensief gaat de deelnemer twee keer naar een centraal gelegen trainingslocatie. Daar wordt in een groep gewerkt met een coach.

Leerdoelen van de Onboarding Experience

De OeX bestaat uit twee delen.
Het eerste deel helpt de nieuwe medewerker om een helder beeld te krijgen van de basisregels en de organisatie zelf.
In het tweede deel wordt meer gefocust op een aantal vaardigheden, die elke Holacracy beoefenaar in de vingers moet krijgen.

De trainers

Het programma wordt begeleid door een van onze gecertificeerde Holacracy coaches. Zij kennen de fase waarin bedrijven zich oriënteren door en door. Energized.org hielp meer dan 60 organisaties aan de start van hun reis naar zelforganisatie.

onboarding hoe inwerken holacracy organisatie
holacracy taster uitleg wat is holacracy

Ervaring van een deelnemer:

‘Voor de OeX begreep ik de theorie. Ik wist wat rollen waren, hoe de overlegstructuur opgebouwd is etc. Maar ik wist niet hoe ik die kennis moest toepassen. Ik kon de stap niet maken om mijn kennis in de praktijk te brengen. Ik wist dus ook niet hoe ik actief kon deelnemen, ook in overleggen.

Nu ik de OeX gedaan heb voelt het veel vertrouwder om actief deel te nemen aan roloverleggen en werkoverleggen. Bovendien ervaar ik nu veel beter waar mijn spanning vandaan komt en waar ik het kan inbrengen.’

Inschrijven voor de OeX