Onboarding Experience

onboarding - mensen inwerken met holacracy

Introductie cursus met alle basics van Holacracy.

Voor nieuwe medewerkers die instromen in een Holacracy organisatie.

Een sterke start voor de nieuwe medewerker én voor de organisatie

Deze Holacracy introductie voor nieuwe medewerkers biedt je ondersteuning bij het inwerken. Je krijgt ondersteuning van een professionele coach. Hij helpt je bij het ervaren van het verschil tussen een traditionele organisatie en een organisatie waar op basis van zelforganisatie wordt gewerkt. Zo kom je ook als nieuwe medewerker met meer zelfvertrouwen en een gedegen basiskennis aan de start van je nieuwe baan.

Ben je nieuw in een zelforganiserend bedrijf? Dan kun je je inschrijven voor de Onboarding Experience (OeX). Je doet deze inwerkcursus samen met nieuwe medewerkers van andere organisaties. Daardoor weet je niet alleen zeker jij een sterke basis hebt, maar krijg je ook een goed beeld van wat jouw organisatie anders en uniek maakt.

Opzet van de Onboarding Experience

Je gaat in 2 shifts van 2 weken zelfstandig aan de slag binnen je eigen organisatie en krijgt een aantal opdrachten mee, waarvoor je punten kunt behalen.

Elke shift eindigt met een online sessie onder begeleiding van een ervaren Holacracy-coach, waar je met alle deelnemers reflecteert op de opdrachten en ervaringen deelt.

Leerdoelen van de Onboarding Experience

Je leert de basisbeginselen en gewoontes die jou helpen in jouw Holacracy-beoefening, waardoor jij een vliegende kan maken binnen jouw organisatie. Tijdens de Onboarding Experience leer van en met andere nieuwelingen uit Holacracy organisaties én helpt onze Holacracy Coach jou snel op weg.

De OeX bestaat uit twee delen.
Het eerste deel helpt de nieuwe medewerker om een helder beeld te krijgen van de basisregels en de organisatie zelf.
In het tweede deel wordt meer gefocust op een aantal vaardigheden, die elke Holacracy beoefenaar in de vingers moet krijgen.

Wat levert het op?
Samen met deelnemers van andere Holacracy-organisaties leer je de basisbeginselen en gewoontes die horen bij Holacracy en die je helpen om je werk gedaan te krijgen. Zo wordt jij een van de sensors van jouw organisatie en je brengt opnieuw een scherpe blik op de Holacracy beoefening in de organisatie.

De trainers

Het programma wordt begeleid door een van onze gecertificeerde Holacracy coaches. Zij kennen de fase waarin bedrijven zich oriënteren door en door. Energized.org hielp meer dan 120 organisaties aan de start van hun reis naar zelforganisatie.

devhouse spindle holacratie
holacracy taster uitleg wat is holacracy

Ervaringen van deelnemers:

Voor de OeX begreep ik de theorie. Ik wist wat rollen waren, hoe de overlegstructuur opgebouwd is etc. Maar ik wist niet hoe ik die kennis moest toepassen. Ik kon de stap niet maken om mijn kennis in de praktijk te brengen. Ik wist dus ook niet hoe ik actief kon deelnemen, ook in overleggen.

Nu ik de OeX gedaan heb voelt het veel vertrouwder om actief deel te nemen aan roloverleggen en werkoverleggen. Bovendien ervaar ik nu veel beter waar mijn spanning vandaan komt en waar ik het kan inbrengen.

De voorbeelden die gegeven werden tijdens de training, bijvoorbeeld met Johnny Depp/Jack Sparrow over rolbewustzijn hielpen me enorm. Net als de video’s in het studiemateriaal over hoe een werkoverleg er precies aan toe gaat bij een ander bedrijf.

Aanrader!