Boek

Reinventing Organizations

€ 34,99 inc. btw

De Nederlandse vertaling van het boek Reinventing Organizations over de terugkerende patronen in nieuwe organisatievormen, waaronder Holacracy. Naast de Nederlandse versie van het gehele boek is er nu ook een Nederlandse versie met illustraties. Erg toegankelijk en makkelijk door te lezen.

Wat vonden zij ervan?

Geweldig boek. Duidelijk uitgelegd en voor de lezer met weinig tijd is er ook een prima samenvatting geschreven ( omvat ook alles)

Review van Bol.com

Functie

Frederik Laloux beschrijft met veel voorbeelden hoe een organisatie kan gebouwd worden op mensen. Voor elke leidinggevende, die binnen zijn bedrijf of school het gevoel had het toch net even anders te willen doen, is het boek bijzonder inspirerend. Mij gaf het de sterke impuls om de organisatie van binnen uit nog verder op te bouwen rond het ‘zelfsturend vermogen’. Een besluit waar ik een jaar verder alleen maar erg gelukkig om ben.

Review van Bol.com

Functie

Yes we can! Dit boek is een inspiratiebron. Hoe kunnen we af van de “intensieve menshouderij? Het wordt tijd voor “scharrelmedewerkers” in een nieuw soort organisatie waarbij “vrije uitloopmedewerkers” de norm zijn. Enfin, met dit boek krijg je zicht op hoe de organisatie van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Review van Bol.com

Functie

Een goed te lezen boek zonder complex jargon die op een helder wijze uitlegt hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. De praktijkvoorbeelden spreken me ook aan omdat het op geen moment wollig wordt.

Review van Bol.com

Functie

Het boek is een aanrader voor iedere organisatie, die zelfsturing wil invoeren of er al mee bezig is.
Dit concept is tegenwoordig een trend, vooral bij zorgorganisaties. Het succes van Buurtzorg is immers aanstekelijk. Jos de Blok is de oprichter van deze thuiszorgorganisatie, waarin teams van 10 á 12 professionals zelfstandig de zorg rondom cliënten plannen en uitvoeren. Het heeft sinds 2006 geleid tot een ongekende groei en tot hoge waarderingen van hun cliënten en medewerkers.

Review van Bol.com

Nederlandse editie: Reinventing Organizations

‘Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Kunnen we op die manier eigenlijk nog wel verder?

Reinventing Organizations biedt een antwoord. Het boek laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing Organizations een venster op de organisatie van de toekomst. Dit boek is een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren. Een theoretische en praktische handleiding voor wie de kracht van vrijheid, vertrouwen en wendbaarheid optimaal wil benutten.

icon

Belangrijke doorbraken

Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

icon

Praktische voorbeelden

Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing Organizations een venster op de organisatie van de toekomst.

icon

Verschillende versies

Naast de Nederlandse versie van het gehele boek is er nu ook een Nederlandse versie met illustraties. Erg toegankelijk en makkelijk door te lezen.