book getting teams done

Getting Teams Done het eerste Nederlandse boek over Holacracy®

Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen. De methode leert je om de ontstane spanningen om te zetten in constructieve verandering. Al meer dan 8000 mensen kochten dit eerste Nederlandse boek over Holacracy.

Niet voor niets besloot David Allen, de bedenker en schrijver van Getting Things Done®, Holacracy ook in zijn eigen organisatie te implementeren. Hij noemt de combinatie van GTD en Holacracy een ‘one-two punch’: samen maken ze een kwantumsprong in productiviteit mogelijk!

Zoals GTD een bedding schept voor je individuele werk, zo schept Holacracy een organische structuur voor het werk van het team en de organisatie als geheel. Je weet precies wat er van je verwacht wordt en waarvoor je verantwoordelijk bent. Je kunt al je energie en creativiteit gebruiken om de organisatie verder te brengen, in plaats van eindeloos veel tijd en energie kwijt te raken in het gedoe eromheen.

Nederlands Holacracy boek

De opzet van het boek is verrassend voor een managementboek. Het is opgebouwd rondom een verhaal over een praktijksituatie, steeds afgewisseld met een beschrijving van de methode. Daardoor leest het weg als een roman, maar krijg je tegelijkertijd wel de theorie mee.

Over de auteurs

Diederick Janse is Holacracy-coach en medeoprichter van Energized.org. Hij begeleidt organisaties bij het implementeren van Holacracy. Als medeoprichter van de Waking Up the Workplace-interviewserie ontwikkelde hij in 2012 een online training over de toekomst van werk, met David Allen, auteur van Getting Things Done (GTD) als een van de sprekers.

Marco Bogers is oprichter van Work in Flow, een trainingsbureau dat individuen en teams helpt bij het vormen van productieve gewoonten. Marco heeft een carrière in het bedrijfsleven achter de rug waarin hij marketing- en managementfuncties bekleedde bij Canon Europa en France Telecom. Hij is enthousiast GTD’er en op dit moment actief als trainer, coach en spreker op het gebied van persoonlijke en teamproductiviteit.

diederick janse getting teams done

Holacracy kwam tijdens de leergang van mijn opleiding aan de orde en vervolgens heb ik het boek aangeschaft. Getting Teams Done is een goed boek en leest als een snelle en comfortabele trein.

ervaring boek getting teams doneJohan Vlasma

De Engelstalige versie: Getting Started with Holacracy

Getting Teams Done is een Nederlandstalig boek. De vraag naar de Engelstalige versie was groot en daarom is er nu een vertaling verschenen met een andere titel Getting Started with Holacracy.

Wil je een volgende stap?

Een Holacracy Taster geeft je een voorproefje. Je ervaart tijdens deze workshop van een halve dag zelf hoe het is om deel te nemen aan een overleg.