Met trots presenteren wij:

Paula Nordhauzen

paula nordhauzen profiel

Ze houdt er van om complexe zaken toegankelijk te maken. Paula schrijft, organiseert en verbindt.

Even kennismaken met Paula

Wat was echt een geluksmoment?
De samenwerkdagen en bedrijfsuitjes van Energized.org zijn memorabel. Omdat we geen kantoor van steen of hout hebben, doen we veel online. Maar online is ook niet alles. Dus spreken we af en toe ergens in Nederland af om samen te werken. Twee keer per jaar gaan we met zijn allen drie dagen naar een locatie waar we dan de samenwerking of projecten met meer diepgang werken. Dan pakken we natuurlijk ook onze kans om een biertje te drinken en lekker uit eten te gaan.

Wanneer werd je verliefd op Holacracy?

Ik heb aan het begin flink zitten worstelen met Holacracy. Dat had ik niet verwacht. Vooral rolbewustzijn vind ik nogal een uitdaging. Ik kan het wel steeds meer en meer waarderen. Blijkbaar moet je eerst leren om minder persoonlijk te nemen om vervolgens ook weer het persoonlijke te kunnen brengen. Mijn worsteling heeft me er toe gebracht het Werkboek Spanningen te schrijven. 

Hoe gaaf is het wel niet dat je compleet verschillende rollen binnen een organisatie kunt vervullen? Ik ben er gek op om rollen te vervullen waarbij ik evenementen organiseer en een dag later een artikel zit te schrijven. Bovendien is deze manier zo super dynamisch dat er altijd wel wat gebeurt of verandert. Never a dull moment.

Wie inspireert jou?

Mensen, die de meest authentieke versie van zichzelf durven te laten zien.

Welke aan Holacracy gerelateerde video vond je erg leuk?

Deze, omdat je lekker onderuit gezakt kunt zitten kijken en op een heel toegankelijke manier een beeld krijgt van de overlegstructuur. Ik wacht nog wel op wat meer luchtige video’s.

Kun je een lijstje met boeken en artikelen delen, die je ons echt kunt aanraden?

  • The upside of irrationality – Dan Ariely
  • Bird by bird – Anne Lamott
  • The hidden life of trees – Peter Wohlleben
  • Verborgen Impact – Babette Porcelijn
  • Het Enige Boek in je Koffer – Pip & MAKI (ik ben Pip, dus beetje zelf promo)

Welk boek lees je momenteel?

‘Creating effective teams’ van Susan Wheelan.

Wat is er zo boeiend aan om onderdeel te zijn van Energized.org?

Het is ontzettend uitdagend. We kunnen het onszelf ontzettend moeilijk maken doordat we steeds onderzoeken waar ontwikkelingskansen zijn. Hoe enerverend het ook is, we werken er altijd met z’n allen aan. Het kan dus ook heel comfortabel voelen, als een tweede familie.

Vertel eens iets over Erik

Hij heeft een bijzonder gevoel voor humor, is een superheld in pragmatiek en is meester in het maken van kleine eerste stapjes. Bovendien houd ik van zijn praktische en hands on aanpak in zijn werk. Wist je dat hij ook echt veel weet over Geweldloze Communicatie en Scrum?

Wat is je meest recente leerpunt?

 

Dat je alleen kunt meten langs je eigen meetlat.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Nee, niet doen! Ik krijg al niet heel veel slaap met drie slechte slapers in huis. Hoewel ik altijd in ben voor een goed gesprek met rode wijn en een stuk chocola.

Paula in actie

paula nordhauzen
paula nordhauzen

Neem contact op met Paula!

Email: paula @ energized.org
Of neem contact op via Linkedin