Laden Evenementen

Energized.org heeft een speciale workshop samengesteld voor zelforganiserende bedrijven. Met deze workshop krijg je een voorproefje van deze methode voor teamontwikkeling. Ook organisaties, die met teamontwikkeling willen starten alvorens met Holacracy te gaan werken kunnen deelnemen.

In één dag, maak je kennis met een speelse, effectieve interactiemethode om het communicatiegedrag in teams te verhelderen.

Organisaties en teams die zelforganiserend (beginnen te) werken, kunnen opmerken dat ze daarin geremd worden door oude communicatie- en gedragspatronen.

Zelforganisatie blijft beperkt tot de ‘bovenstroom’. Het werk wordt georganiseerd, rol- en werkoverleggen worden gedaan en rollen en verantwoordelijkheden worden beschreven. Daarmee wordt het werk vele malen transparanter.

Het is echter niet zo dat die transparantie automatisch doorwerkt in de ‘onderstroom’, zoals de communicatie en gedrag in het dagelijkse werk, buiten de overleggen. Zo blijven bijvoorbeeld spanningen onbenoemd, mensen blijven zoeken naar toestemming van de Lead Link of consensus in de groep, er wordt veel geklaagd of mensen spreken elkaar niet aan.

Verankeren van zelforganisatie door teamsessies

Tijdens deze training van één dag krijg je een voorproefje van onze teamsessies voor teamontwikkeling.
Wat wij willen bereiken door teamontwikkeling in te zetten bij zelforganisatie is dat zelforganisatie verankert in de onderstroom van gedrag en communicatie. Dat leidt ertoe dat mensen hun eigenaarschap volledig nemen over de doelen van de cirkel en van hun rollen, bijvoorbeeld door zelfstandig besluiten te nemen.

Het team communiceert op een gelijkwaardige, volwassen manier en waar men vervalt in oude patronen wordt dat opgemerkt en bespreekbaar gemaakt. Spanningen en frustraties worden niet persoonlijk genomen, maar constructief ingezet voor de doelen van de rol, de cirkel en de organisatie.

Systems-Centered® Training (SCT®) biedt concrete handvatten om de fase van teamontwikkeling in kaart te brengen en om op systematische wijze te werken aan gedrag en manieren van communiceren die Holacracy versterken.

Scepsis en weerstand worden gezien als waardevolle stemmen in het team, die elk hun functie hebben (bijv. het stabiliseren van het team en het behouden van wat werkt). Door dit los te koppelen van personen (de “lastpakken” en “zondebokken” in elk team) wordt het bespreekbaar. Hiermee komt steevast veel energie vrij die kan worden ingezet voor de ontwikkeling van het team en de implementatie van Holacracy, in plaats van daar een rem op te vormen.

Het resultaat van de workshop ‘Teamontwikkeling’

Je gaat naar huis met basiskennis over deze vorm van systeemgericht naar teams en mensen kijken, de lering die je haalt uit oefeningen en genoeg ervaring om een geïnformeerde keuze te maken of dit iets voor jullie is. Daarnaast krijg je inzicht in de fases van ontwikkeling en hoe die impact hebben op zelforganisatie beoefening.

De aanpak

De workshop bestaat uit een mix van onderzoeken, oefenen en theorie.

Leer van de jarenlange ervaring van de coaches van Energized.org

Voor de teamsessies en deze training van een dag putten wij uit onze ervaring met Systems-Centered® Training (SCT®). De training wordt o.a. gegeven door gelicenseerd SCT® coach, Peter Kunneman. SCT is door haar systeemgerichte benadering een krachtige aanvulling op Holacracy. Wereldwijd zijn er slechts tientallen gelicenseerde SCT coaches.

De Energized.org gecertificeerde coaches begeleidden al meer dan 60 organisaties in de transformatie naar zelforganisatie en kennen de meeste valkuilen en succesfactoren.


Over de Energized.org Winter School

Zelforganisatie en Holacracy zijn volop in ontwikkeling, net als jij. Je ontwikkelt je door te blijven oefenen en door nieuwe inzichten op te doen van professionals. Als Energizers zijn we ook altijd aan het ontdekken en blijven we leren. Dat willen we voor jou ook mogelijk maken door de Winter School met specifieke Holacracy trainingen en trainingen gerelateerd aan zelforganisatie. De trainingen vinden allemaal plaats in de week van 13 tot en met 17 januari. Tijdens deze trainingen van 1 of 2 dagen ga je met een aspect van zelforganisatie aan de slag in theorie en praktijk. Normaal gesproken geven we deze trainingen incompany, pak nu je kans om ze zelf te volgen en andere beoefenaars te ontmoeten. Aan het eind van de dag reflecteren we en sluiten we af in een grote groep met alle deelnemers en trainers van die dag.

Locatie en tijd

Deze trainingen vinden allemaal in dezelfde week plaats op dezelfde locatie. De locatie is centraal in Nederland. Overnachtingen zijn niet inbegrepen. Lunch, koffie en thee natuurlijk wel. We beginnen elke dag om 9.00 en ronden af om 17.00.

Investering Winter School Trainingen


Prijzen training van 1 dag
Normale prijs € 495 ex btw
Klanten van Energized.org € 385 ex btw

Prijzen training van 2 dagen
Normale prijs € 895 ex btw
Klanten van Energized.org € 795 ex btw

Aanmeldformulier Winter School Training

Ik doe mee aan (meerdere opties mogelijk):
Workshop SpanningenAgile organiserenHardcore GovernanceHR in zelforganisatieFases van teamontwikkelingPersoonlijke Zelforganisatie

Je ontvangt zsm een ontvangstbevestiging Vragen? Neem gerust contact op! Meer info Winter School

We ontmoeten je graag.

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!