Spreker Diederick Janse

diederick janse spreker corporate events organisatieverandering

Diederick Janse is expert op het gebied van Holacracy, zelforganisatie en purpose-driven organiseren, en auteur van het boek Getting Teams Done.

Als Diederick spreekt op een event kan hij zowel putten uit zijn eigen jarenlange ervaring, als uit de ervaring van de tientallen organisaties die hij begeleidde. Hij deelt een verhaal dat hij niet alleen vertelt, maar dat hij leeft.

Over Diederick

Diederick Janse gelooft dat purpose-driven organisaties de wereld kunnen veranderen. Tijdens zijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht begon het te kriebelen. Is dit het nou? “Zet je eroverheen,” dacht hij. Maar het is anders gelopen.

Met twee vrienden startte hij direct na zijn studie Realize!, een adviesbureau dat zich richtte op het snelgroeiend MKB. Met hun praktische instelling kregen ze een hoop van elkaar, maar naar Diedericks’ smaak ging dat te vaak ondanks de organisatiestructuur, niet dankzij.

In deze tijd ontdekte Diederick Holacracy. Hij nodigde Brian Robertson, bedenker van Holacracy en mede-oprichter van HolacracyOne, uit voor een aantal workshops in Nederland. Hij volgde de vijfdaagse training en begon er steeds meer mee te werken.

Na zeven jaar Realize! brak er in 2012 een nieuwe fase aan voor Diederick. Hij besloot zich volledig op Holacracy toe te leggen. Ruben Timmerman, oprichter van Springest, was de eerste die gek genoeg was om in het diepe te springen. In januari 2013 tekende hij als eerste in Nederland de Holacracy Constitution. Diederick begeleidde Springest bij de implementatie van Holacracy. Met succes. Meer organisaties volgden, waaronder Voys, Valsplat, Impact Hub en bol.com. Stuk voor stuk pioniers op het gebied van zelforganisatie.

In 2015 richtte Diederick samen met Koen Bunders Energized.org op. Inmiddels bestaat het team uit 8 mensen, waarvan 7 gecertificeerde Holacracy Coaches. Samen hebben ze al meer dan 40 organisaties begeleid bij de implementatie van Holacracy. Zelf verkennen ze op dit moment hoe ze hun eigen juridische structuur in lijn kunnen brengen met verregaande zelforganisatie.

In 2013 schreef Diederick met Marco Bogers het boek Getting Teams Done, waarvan er inmiddels meer dan 3.000 verkocht zijn. Ze werken momenteel aan een Engelse vertaling.

Spreker presentatie nieuw organiseren
diederick janse spreker organisatie veranderingen

Interview Innovatiewasstraat

Luister hier naar de podcast waarin Kim Spinder Diederick Janse interviewt.

Diederick over ‘Holacracy voorbij’  bij Viisi talks

Ervaringen:

Diederick was in januari 2017 onze host tijdens een bijeenkomst van 1,5 uur met ruim 30 IT-ondernemers. Het thema was de praktijk van zelfsturing, waarbij Diederick drie ondernemers uit ons netwerk betrok. Het was een inspirerende bijeenkomst met volop interactie. Nuttig voor hen die al bezig zijn met zelfsturing of dit overwegen.

Diederick komt authentiek over en heeft er geen moeite mee om zich kwetsbaar op te stellen. Ik vond het heel prettig om met hem samen te werken en heb gelukkig ook zelf bijgeleerd.

Ben Alfrink , Skillcity

Diederick straalt een soort kalmte en wijsheid over waardoor hij continu weer weet te inspireren. Hij reikt inzichten en oplossingsrichtingen aan voor een lastig onderwerp zoals Holacracy.

Stefan Wobben, Concept7

Diederick Janse en Ruben Timmerman

Diederick kan ook komen spreken samen met Ruben Timmerman. Ruben is oprichter van Springest, het eerste bedrijf in Nederland dat met Holacracy aan de slag ging.