Workshop
Spanningen

Holacracy Trainingen | Workshop Spanningen

Spanning is brandstof! Sterker nog, zonder spanningen geen Holacracy®!

workshop spanningen

Deze workshop van een hele dag is voor iedereen die zijn of haar zintuig voor spanningen wil verbeteren. Daarmee ontwikkel je de vaardigheid om spanningen op te merken en in te brengen.

Het opmerken van spanningen is niet vanzelfsprekend. Het kan best lastig zijn en we zien regelmatig dat mensen in de organisatie niet of nauwelijks (meer) spanningen inbrengen waarmee er brandstof voor verbetering blijft liggen.

Spanningen waarnemen en verwerken kan door verschillende oorzaken moeilijk worden. Zonder spanningen geen brandstof en geen verbeteringen, dus dat probleem willen we helpen oplossen!

Het resultaat van de workshop ‘Spanningen waarnemen’

Deze workshop maakt je meer bewust van wat helpt of juist in de weg zit bij het oppikken en oppakken van spanningen, en reikt je de hulpmiddelen aan om spanningen mee op te merken. Deze workshop helpt de deelnemer om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en dat helpt vervolgens voormalig leidinggevenden om meer los te kunnen laten. Brandstof voor verbetering blijft niet langer onopgemerkt, waardoor de organisatie kan profiteren en zich kan ontwikkelen.

De deelnemer krijgt met deze workshop:

  • een beter begrip van wat een spanning is;
  • zicht op wat helpt of in de weg zit voor het opmerken van spanningen;
  • ondersteuning om het inbrengen van spanningen makkelijker te maken;
  • hulpmiddelen om spanningen op te merken.

Ook mooi meegenomen zijn deze effecten van de workshop:

  • meer aanknopingspunten om ‘hobbels in de weg’ te verminderen;
  • deelnemers hebben meer brandstof voor hun rol, cirkel, organisatie of persoonlijke leven geïdentificeerd.

Hoe lang duurt een workshop ‘Spanningen waarnemen’?

De workshop duurt maximaal 8 uur (een dag).

De aanpak

Deze workshop vereist actieve inzet van de deelnemers en bevat afwisselende werkvormen en oefeningen.
De belemmeringen die er mogelijk zijn om spanningen op te merken of in te brengen kunnen systemisch zijn (en dus niet persoonlijk). Daarom is het aanbevolen dat zoveel mogelijk mensen met een rol in de organisatie deelnemen aan deze workshop.

Wanneer kun je de Workshop ‘Spanningen waarnemen ‘het beste inzetten?

Je kunt deze workshop zien als een verdiepingsmodule tijdens de transformatie naar zelforganisatie. De workshop deelnemers zijn al bekend met het begrip purpose en de betekenis van de purpose van hun rol(len), cirkel(s), en organisatie. Daarnaast zijn deelnemers al enigszins bekend met het gereedschap om spanningen te verwerken, bijvoorbeeld door ervaring met Holacracy processen.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is voor iedereen, die in een Holacracy-gedreven organisatie werkt. We doen de workshop in-company, dus een trainer/ coach komt naar de organisatie toe om het aan de leden van de organisatie te geven.

Ervaringen

Wat deelnemers zeggen over deze training:

Leer van de jarenlange ervaring van de coaches van Energized.org

Energized.org onderscheidt zich met de meest ervaren Holacracy coaches die er in Nederland zijn. Sinds we de eerste implementatie in Nederland deden bij Springest hebben we veel geleerd door vallen en opstaan. Onze gecertificeerde coaches begeleidden al meer dan 120 organisaties in de transformatie naar zelforganisatie en kennen de meeste valkuilen en succesfactoren. We beoefenen het natuurlijk zelf ook en weten dus wat de transformatie voor het individu betekent en hoe belangrijk het is om spanningen goed te kunnen processen. 

koen bunders holacracy coach
hans van veen holacracy coach
erik slotboom holacracy coach
gabriela krupa holacracy coach
diederick janse holacracy coach
joost schouten

Onze klanten

We zijn er trots op dat we meer dan 60 organisaties hebben mogen begeleiden bij hun Holacracy implementaties, dit zijn een paar van onze klanten:

Het moest anders. Holacracy is dynamisch en ‘adaptable’.

voys holacracy ervaringJorg Vletter, Voys

Door Holacracy wordt talent van mensen zichtbaar die anders verborgen was gebleven, dat maakt me ontzettend trots.

daphne jongeel puntp holacracyDaphne Jongeneel, PuntP

Met de beschrijving van rollen wordt ieders verantwoordelijkheid woordelijk vastgelegd. Zulke rollen kunnen zo ver gaan als ‘het optuigen van de kerstboom’ tot ‘het voeren van sollicitatiegesprekken’, duidelijk is in ieder geval wat wiens taak is.

holacracy ervaring nederland bedrijfTom van der Lubbe, Viisi

Zin om aan de slag te gaan?

Onze workshop ‘Spanningen waarnemen’ is voor iedere organisatie (of deel van een organisatie), die streeft naar zelforganisatie waarbij iedereen in de organisatie een bijdrage levert. Wil je weten hoe je met ons aan de slag kunt of heb je vragen? Neem even contact op. We horen graag van je.