We proudly present:

Peter Kunneman

peter kunneman coach sct teamontwikkeling profiel

Peter is gelicenseerd SCT® Practitioner

Peter is meer dan 30 jaar werkzaam geweest als business consultant bij o.a. Accenture en heeft daarna als projectdirecteur aanbestedingen in de publieke sector geleid. In 2009 maakte hij kennis met de Theorie van Levende Menselijke Systemen en de daarop gebaseerde methode SCT tijdens een introductieworkshop met Yvonne Agazarian in York. Hij zag dat hij met het SCT-gereedschap veel meer waarde kon creëren voor organisaties dan met traditionele top-down methoden.

In de opleiding tot SCT-teamcoach, leerde hij dat je door bewust lidmaatschap op te nemen in de teams waarvan je de doelen en waarden onderschrijft, die teams verder helpt ontwikkelen en transformeren.

Peter schreef een white paper over de wetenschappelijk beproefde en innovatieve methode Systems-Centered® Training (SCT®).

Een onderonsje met Peter

Je maakte kennis met Energized.org in november 2016. Wat is een van je mooiste herinneringen?
In een retreat in Brabant onderzochten we hoe we de klanten van Energized konden helpen met teamontwikkeling op basis van SCT.
De prachtige ideeën die toen uit de brainstorm kwamen, passen we nu in het echt toe.

Nu we het over zelforganisatie hebben, weet je nog wanneer je het ontdekte?

Ik las het boek van Diederick in 2015 en had meteen een aha gevoel. Ik heb er toen nog een blog aan gewijd. Pas toen ik het team van Energized ging coachen, ben ik me er echt in gaan verdiepen.

Wie inspireert je?

Obama inspireert mij. Zijn beschaving en welsprekendheid zijn een balsem voor de ziel. Hij geeft me het gevoel dat hij vanuit een waardesysteem opereert dat bij mij past. Wat ik fantastisch vind, is zijn vermogen om dat concreet vorm te geven als president van de VS. Het contrast met de huidige president is zo groot, dat het wel een sprookje lijkt dat slecht afloopt.

Welke aan SCT of zelforganisatie gerelateerde video kan je erg waarderen?
At the edge of the unknown waarin Yvonne Agazarian en andere SCT trainers heel precies weergeven waar SCT over gaat.

Kun je een lijstje met boeken en artikelen delen, die je ons echt kunt aanraden?

  • Hafiz, The Gift (Perzische dichter uit de middeleeuwen die me altijd vrolijk maakt met zijn gedichten)
  • Gantt and Agazarian, SCT in Action (inleiding met heldere samenvatting van SCT, mooie praktijkbeschrijvingen van toepassingen)
  • And the runners-up: Sex, Ecology, Spirituality, door Ken Wilber
  • The Self-Organizing Universe, door Erich Jantsch
  • Getting Things Done, door David Allen
  • Reinventing Organizations, door Frederic Laloux
  • The Glass Bead Game, door Herman Hesse.

Welk boek ben je momenteel aan het lezen?

Sapiens van Harari.

Wat maakt het voor jou boeiend om onderdeel van Energized.org te zijn?

Zelforganisatie is een heel bijzondere aanvulling op SCT. De combinatie heeft een potentieel dat we langzaam beginnen te ontdekken, vooral door het heel consequent binnen Energized zelf toe te passen. Verder houd ik van het Energized team en de mensen daarin. Er is zoveel Love, Work and Play, dat ik daar heel graag deel van uit maak.

Wat is je meest recente leerpunt?

Gisteren bereidde ik met Diederick twee verschillende workshops voor klanten voor. We merkten dat er in onze onderlinge communicatie een groot verschil optrad bij het bespreken van de twee workshops. Bij het bespreken van de eerste workshop waren we serieus, geraakt, trots op wat het team bereikt had. Bij het bespreken van de tweede workshop zaten we ineens in competitie tegen elkaar op te bieden wie de klant het beste kent (totdat we het opmerkten). In SCT noemen we dat isomorfie. De invloed die het systeem waar je je op oriënteert (de klant) heeft op je. Je neemt als het ware de sfeer van de klant over in je eigen coach systeem.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Een lange wandeling op het strand.

Peter in actie

peter kunneman teamontwikkeling zelforganisatie
peter kunneman teamontwikkeling zelforganisatie
peter kunneman teamontwikkeling zelforganisatie
peter kunneman teamontwikkeling zelforganisatie

Contact Peter!

Email: peter @ energized.org
Of neem contact op via Linkedin