Zelforganisatie en Holacracy sessies

Laden Evenementen

Leer hoe je communicatie in zelforganisatie kunt verbeteren op basis van een beetje theorie en veel praktijk!

Herken je dit?

– Klachten die alle energie opslokken zonder dat er een oplossing in zicht komt

– Feedback voor je rol die klinkt als een aanval

– Uitdagende situaties waarin je zou willen reageren, maar niet weet wat je moet zeggen

– Eindeloze gesprekken waarin elke zin begint met ‘Ja-maar’

– Onrustig makende gedachten over wat een ander denkt over jou

Communicatie in Zelforganisatie is de officiële 2-daagse introductie in SAVI®, het Systeem voor Analyse van Verbale Interactie. Met SAVI ontdek je wat ervoor zorgt dat gesprekken slagen of mislukken en hoe je het gesprek kunt ombuigen en de slagingskans kunt vergroten.

 

 

Voor wie

Deze workshop Communicatie in Zelforganisatie is bedoeld voor beoefenaars van zelforganisatie, zowel beginnend als ervaren. Ook als geïnteresseerde in de impact van communicatie op productiviteit en samenwerkingsklimaat ben je welkom! Deze workshop komt overeen met de officiële SAVI-introductie workshop. Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname, waarmee je toegang kunt krijgen tot SAVI-vervolg workshops.

Leerdoelen

Doe je mee, dan leer je hoe je:

– zorgt dat jouw berichten overkomen net als die van anderen

– productievere cirkels bouwt en tegelijkertijd de relaties tussen collega’s versterkt

– het vermogen van jouw cirkel of organisatie om doelen te bereiken vergroot

– een gesprek open houdt, ook als je het oneens bent

– interventies doet en onproductieve communicatiepatronen verandert

– wat mensen zeggen minder persoonlijk op te vatten

Opzet

Tijdens de workshop ga je veel oefenen en ontdek je welke theorie aan de basis van communicatie staat. We werken in de hele groep en in tweetallen.

Energized.org

Paula Nordhauzen is gelicenseerd SAVI® Trainer. Na haar studie Communicatie ging ze aan de slag als projectleider. Nu gebruikt ze haar kennis van teamontwikkeling, zelforganisatie en communicatie om teams tot leven te brengen en zich te ontwikkelen. Ze heeft veel artikelen geschreven over deze onderwerpen en een boek over groepsdynamiek.

Erik Slotboom is een doorgewinterd zelforganisatie coach met een focus op de communicatie en groepsdynamiek. Hij begeleidde al tientallen organisaties op hun pad naar zelforganisatie. Erik volgt op dit moment de SAVI-opleiding.

Tijd

Communicatie in Zelforganisatie is een workshop van 2 dagen en wordt gegeven op woendag 14 juni en donderdag 15 juni, van 9.00-17.00.

Locatie

Regio Utrecht

Kosten

We hebben 5 Early Bird tickets voor € 895,- excl. BTW per stuk.
De normale kosten bedragen € 995,- excl. BTW. Reserveer snel, want vol = vol.

De prijs  is inclusief lunch en alle benodigdheden voor de training.
De prijs is exclusief overnachting.

De kleine lettertjes, maar dan groot:
Als je je besluit af te melden, krijg je tot 15 mei 75% van het toegangsbewijs vergoed bij schriftelijke annulering. Na 15 mei 2023 is er geen restitutite.
Deelname is persoonsgebonden en kan enkel in overleg en met goedkeuring van Energized.org worden overgedragen aan iemand anders.
Uiterlijk twee weken voor het evenement – en bij voorkeur eerder – laten we weten of er voldoende deelnemers zijn en de training dus doorgang kan vinden.

 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Over SAVI

SAVI staat voor ‘Systeem voor het Analyseren van Verbale Interactie’. Het systeem is ontwikkeld door Yvonne Agazarian & Anita Simon. SAVI is een methode, die gebaseerd is op theorie.

Het systeem kijkt niet alleen naar wat er gezegd wordt, maar eerst naar hoe het gezegd wordt. SAVI voorziet in een manier van denken over en beschrijven van communicatie die je in staat stelt:
te begrijpen en te verklaren wat er gebeurt in welk gesprek dan ook;
te voorspellen wat er waarschijnlijk vervolgens gebeurt;
het verloop van de gebeurtenissen proberen te veranderen, als je dat wilt.

Met behulp van SAVI kunnen we onderscheid maken tussen communicatiegedrag dat ruis veroorzaakt en gedrag dat duidelijkheid schept. In tijden van turbulentie en verandering wordt communicatie uitdagender.

SAVI hanteert een grid waarin alle verbale gedragingen staan en waarmee je leert om meer alternatieven paraat te hebben naast jouw vertrouwde communicatiepatronen. Tijdens de workshop ontvang je een grid voor eigen gebruik en leer je dit optimaal te gebruiken.

Lees meer over SAVI op de website van SAVI Communications

 

 

 

 

 

Share This Story

Verrijk je leiderschap
en ontmoet ondernemers met lef

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!

Zelforganisatie Trainingen

De beste zelforganisatie training is gewoon doen! Binnen zelforganisatie levert namelijk iedereen brandstof aan. De doelen van een team zijn in lijn met de purpose, of opdracht, van de organisatie. Dat vraagt om meer autonomie, helderheid en lef om te proberen.

De zelforganisatie trainingen worden gegeven door gecertificeerde coaches, die bij veel verschillende bedrijven ervaring op hebben gedaan.

Holacracy Trainingen

Van huis uit is Energized.org bekend van het introduceren van Holacracy bij bedrijven. We werken enkel met gecertificeerde coaches en hebben als enige in Nederland de Master Coach badge. We zijn dan ook Premier Holacracy Provider.

Voor beginners raden we de introductie workshop van een halve dag of de officiële Holacracy Practitioner Training van een week aan. Beide kunnen ook incompany gegeven worden.

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Je rollen in werkcontext vervullen met autonomie, verantwoordelijkheid en volwassenheid vraagt ook een doorgaande ontwikkeling van jezelf. Daarom bieden we persoonlijke ontwikkeling trainingen aan die aansluiten bij zelforganisatie en Holacracy, zoals bijvoorbeeld: Persoonlijke Zelforganisatie en Spanningen.

Hulp nodig bij je trainingsbudget?

Medewerkers hebben vaak een budget waar ze gebruik van kunnen maken voor hun eigen ontwikkeling. Heb je voor het aanvragen daarvan onze hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte? Neem dan gerust contact op.

Title