Boek

Getting Teams Done

€ 26,95 inc. btw

Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen. De methode leert je om de ontstane spanningen om te zetten in constructieve verandering. Al meer dan 8000 mensen kochten dit eerste Nederlandse boek over Holacracy.

Wat vonden zij ervan?

Prettig duidelijk boek. Als vervolg op getting things done, maar dan voor teams. Naast duidelijke uitleg ook meteen een uitgewerkt praktijkvoorbeeld. Heldere taal, prettig te lezen; om zo mee aan de slag te gaan!

Review van Bol.com

De auteurs spreken duidelijk uit ervaring, en iedereen die wel eens in een organisatie gewerkt heeft, zal de problematiek zeker herkennen. Meer dan herkenning, echter, biedt het een complete en werkbare oplossing aan, en ik kan uit ervaring zeggen dat het werkt. Dit is het boek dat onze directeur heeft overtuigd om hier mee aan de slag te gaan.

Review van Bol.com

Ik kan mij alleen maar aansluiten bij de andere review. Het boek leest zeer vlot, is zeer goed gestructureerd en door de afwisseling met de real-life case zeer herkenbaar. Een aanrader en de moeite om er in de praktijk het maximum van toe te passen.

Review van Bol.com

In heel simpele taal (je hoeft echt geen snars van management terminologie te begrijpen) vertellen ze waarom een andere manier van organiseren ook mogelijk is. En ze zijn eerlijk over de worstelingen die daar bij horen. Het boek leest echt lekker weg. Ik heb er een paar uurtjes over gedaan.

Review van Bol.com

Zeer goed leesbaar Nederlandstalig managementboek, waarin je in een paar uur tijd alles te weten komt over de ins en outs van Holocracy: wat is het en hoe kun je deze methode om je team in een flow te krijgen invoeren in je eigen team/ organisatie.
De opbouw van het boek is helder. De theorie wordt verduidelijkt met een praktijk case. Hierdoor is het boek op meerder manieren te lezen – alleen de theorie, alleen de praktijk case of uiteraard beide.

Review van Bol.com

Getting Teams Done: het eerste Nederlandse boek over Holacracy

Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen. De methode leert je om de ontstane spanningen om te zetten in constructieve verandering. Al meer dan 8000 mensen kochten dit eerste Nederlandse boek over Holacracy.

Niet voor niets besloot David Allen, de bedenker en schrijver van Getting Things Done®, Holacracy ook in zijn eigen organisatie te implementeren. Hij noemt de combinatie van GTD en Holacracy een ‘one-two punch’: samen maken ze een kwantumsprong in productiviteit mogelijk!

Zoals GTD een bedding schept voor je individuele werk, zo schept Holacracy een organische structuur voor het werk van het team en de organisatie als geheel. Je weet precies wat er van je verwacht wordt en waarvoor je verantwoordelijk bent. Je kunt al je energie en creativiteit gebruiken om de organisatie verder te brengen, in plaats van eindeloos veel tijd en energie kwijt te raken in het gedoe eromheen.

icon

Praktijksituaties en methode

Het is opgebouwd rondom een verhaal over een praktijksituatie, steeds afgewisseld met een beschrijving van de methode. Daardoor leest het weg als een roman, maar krijg je tegelijkertijd wel de theorie mee.

icon

Samen productief zijn

Getting Things Done is een methode die je helpt om op een ontspannen manier productief te zijn. Getting Teams Done is de methode die jou én je team helpt om net zo ontspannen productief te laten zijn én te blijven.

icon

Duidelijke verwachtingen

Heldere verwachtingen en verantwoordelijkheden, effectieve overleggen en duidelijke spelregels zijn essentieel. Holacracy® gaat verder waar Getting Things Done® ophoudt. Dit boek legt uit hoe en wat.

Boek

Reinventing Organizations

€ 34,99 inc. btw

De Nederlandse vertaling van het boek Reinventing Organizations over de terugkerende patronen in nieuwe organisatievormen, waaronder Holacracy. Naast de Nederlandse versie van het gehele boek is er nu ook een Nederlandse versie met illustraties. Erg toegankelijk en makkelijk door te lezen.

Wat vonden zij ervan?

Geweldig boek. Duidelijk uitgelegd en voor de lezer met weinig tijd is er ook een prima samenvatting geschreven ( omvat ook alles)

Review van Bol.com

Functie

Frederik Laloux beschrijft met veel voorbeelden hoe een organisatie kan gebouwd worden op mensen. Voor elke leidinggevende, die binnen zijn bedrijf of school het gevoel had het toch net even anders te willen doen, is het boek bijzonder inspirerend. Mij gaf het de sterke impuls om de organisatie van binnen uit nog verder op te bouwen rond het ‘zelfsturend vermogen’. Een besluit waar ik een jaar verder alleen maar erg gelukkig om ben.

Review van Bol.com

Functie

Yes we can! Dit boek is een inspiratiebron. Hoe kunnen we af van de “intensieve menshouderij? Het wordt tijd voor “scharrelmedewerkers” in een nieuw soort organisatie waarbij “vrije uitloopmedewerkers” de norm zijn. Enfin, met dit boek krijg je zicht op hoe de organisatie van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Review van Bol.com

Functie

Een goed te lezen boek zonder complex jargon die op een helder wijze uitlegt hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. De praktijkvoorbeelden spreken me ook aan omdat het op geen moment wollig wordt.

Review van Bol.com

Functie

Het boek is een aanrader voor iedere organisatie, die zelfsturing wil invoeren of er al mee bezig is.
Dit concept is tegenwoordig een trend, vooral bij zorgorganisaties. Het succes van Buurtzorg is immers aanstekelijk. Jos de Blok is de oprichter van deze thuiszorgorganisatie, waarin teams van 10 á 12 professionals zelfstandig de zorg rondom cliënten plannen en uitvoeren. Het heeft sinds 2006 geleid tot een ongekende groei en tot hoge waarderingen van hun cliënten en medewerkers.

Review van Bol.com

Nederlandse editie: Reinventing Organizations

‘Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Kunnen we op die manier eigenlijk nog wel verder?

Reinventing Organizations biedt een antwoord. Het boek laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing Organizations een venster op de organisatie van de toekomst. Dit boek is een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren. Een theoretische en praktische handleiding voor wie de kracht van vrijheid, vertrouwen en wendbaarheid optimaal wil benutten.

icon

Belangrijke doorbraken

Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

icon

Praktische voorbeelden

Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing Organizations een venster op de organisatie van de toekomst.

icon

Verschillende versies

Naast de Nederlandse versie van het gehele boek is er nu ook een Nederlandse versie met illustraties. Erg toegankelijk en makkelijk door te lezen.