winter school zelforganisatie trainingen holacracy

Neem een diepe duik

Kies uit trainingen van 1 of 2 dagen waarbij je je verdiept in zelforganisatie

Net als jij zijn zelforganisatie en Holacracy zelf nog volop in ontwikkeling. Je ontwikkelt je door te blijven oefenen en door nieuwe inzichten op te doen van professionals. Als Energizers zijn we ook altijd aan het ontdekken en blijven we leren. Dat willen we voor jou ook mogelijk maken door de Winter School.

Tijdens deze trainingen van 1 of 2 dagen ga je met een aspect van zelforganisatie aan de slag in theorie en praktijk. Deze trainingen vinden allemaal in dezelfde week plaats op dezelfde locatie. Aan het eind van de dag reflecteren we en sluiten we af in een grote groep met alle deelnemers en trainers.

Het aanbod

Wij hebben een aantal trainingen, die we graag aanbieden. Je kunt meerdere doen.
De eerste trainingen staan hieronder omschreven. Door je email adres in te vullen blijf je op de hoogte. De planning en uitgebreidere info volgen zsm!

Stuur me een mail zodra er een nieuwe update is over de Energized.org Winter School!

De trainingen

Upgrade jouw vaardigheden! De meeste van deze trainingen geven we incompany. Dus pak deze kans!

Want tijdens de Energized Winter School Week kun je aan openbare trainingen meedoen en precies de training te kiezen, die jij interessant vindt.

Workshop Spanningen (1 dag)

Niet alleen voor newbies, want ook als ervaren beoefenaar kun je veel meer uit de brandstof ‘spanningen’ halen. Spanningen waarnemen, verhelderen en inbrengen. Dit is een uitgebreide en meer diepgaande versie van de halve dag workshop.

Voor agile en organisatie-coaches; van agile werken naar agile organiseren met zelforganisatie (1 dag)

Je werkt al agile, maar loopt tegen mandaatkwesties aan. Dat moet toch anders kunnen? En dat is ook zo. Zelforganisatie met Holacracy is agile organiseren. Een introductie voor agile coaches en leidinggevenden. Deze introductie workshop Holacracy is een uitgebreide versie van de Holacracy taster en wordt gegeven door een ervaren agile én Holacracy coach.

Hardcore Governance (1 dag)

Haal meer uit Governance: taal en indeling
Goede Governance schrijven is een uitdaging, want al snel verval je in wollig taalgebruik of vraag je je af of het niet heel anders zou moeten met de cirkelstructuur. Deze workshop is erg geschikt voor mensen die de rol Secretaris of Facilitator vervullen, en voor iedereen die ‘spot on’ Governance wil terug zien. (let op: dit gaat niet over verschillende technische tools om het vast te leggen, maar om hoe je omgaat met Governance en het toepast).

Facilitator training (2 dagen)

Misschien heb je de rol net gekregen of doe je het al een tijdje en merk je dat je wel weer wat meer scherpte zou willen. Tijdens de Facilitator training krijg je meer inzicht in de rol zelf en ga je veel oefenen onder begeleiding van een ervaren trainer.

HR in zelforganisatie (2 dagen)

HR speelt een cruciale rol om Holacracy levendig te houden na de adoptiefase én om het door te ontwikkelingen. Er komen immers gegarandeerd spanningen boven zoals het doorgroeien in rollen, het salaris klopt niet meer bij het unieke pakket rollen etc.

(Een dag over compensatie en een dag over rollen energizen, hoe zet je talenten in, onderzoek je persoonlijke purpose en zorg je dat rollen gepakt en teruggegeven worden)

Fases van teamontwikkeling (1 dag)

Lukt het maar niet om ‘feedback geven’ van de grond te krijgen? Blijven mensen aankloppen bij voormalig managers voor goedkeuring? Dat heeft alles te maken met de fases van ontwikkeling waar teams zich doorheen bewegen. Door die fases beter te leren begrijpen zie je ook welke interventies je zelf kunt doen.

Persoonlijke Zelforganisatie (2 dagen)

Is jouw persoonlijke werkflow helemaal up to date? Met deze training leer je hoe je doelen en projecten feilloos op elkaar aan laat sluiten. Krijg overzicht, leer jezelf nuttige gewoontes aan en krijg rust door controle. Tijdens deze 2 dagen krijg je ook de tijd om verschillende tools te ontdekken en een begin te maken met het organiseren van je eigen werk.

Lead Link training (1 dag)

Het is een terugkerend fenomeen dat – zeker in de beginfase – veelal naar de Lead Link gekeken wordt als het even moeilijk wordt of er bevestiging gewenst is. Vaak zijn Lead Links ook de mensen die eerder de CEO of manager waren. Hoe vervul je je Lead Link rol met leiderschap zonder dat bij andere rollen weg te nemen?

Inschrijven voor de Winter School

De trainers

Het programma wordt begeleid door een (of twee) van onze coaches, daar waar het relevant is zullen we ook kijken of we experts kunnen uitnodigen.

Uitgelicht

workshop holacracy spanningen

Workshop Spanningen

13 januari 2020 - 09:00 - 17:00

winter school holacracy trainingen

Persoonlijke Zelforganisatie

16 januari 2020 - 09:00 - 17 januari 2020 - 17:00

training teamontwikkeling

Training Teamontwikkeling

16 januari 2020 - 09:00 - 17:00

training zelforganisatie winter school
holacracy taster uitleg wat is holacracy
Inschrijven voor de Winter School

Heb je vragen of wil je advies over een van de trainingen?

Neem contact op met Paula Nordhauzen

Email:
paula@energized.org

paula nordhauzen marketing