Training ‘Persoonlijke Zelforganisatie’

De kwaliteit van de Holacracy® beoefening begint bij jezelf!

Deze training bestaat uit twee dagdelen. De begeleiding van onze coaches vindt voor een groot deel plaats in een teamcontext, bijvoorbeeld tijdens werk- en roloverleggen. Echter, Holacracy gaat niet alleen over team overleggen. Iedereen, die Holacracy vaardigheden in de vingers wil krijgen heeft er baat bij om ook de persoonlijke organisatie goed te doen. De kwaliteit van Holacracy beoefening van het geheel hangt sterk af van de beoefening van de individuele leden van de groep.

Het resultaat van de workshop ‘Persoonlijke Zelforganisatie’

Na de training zullen de deelnemers beter in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en nog beter bij te dragen aan de team beoefening van zelforganisatie met Holacracy.

De belangrijkste onderwerpen in deze training zijn:

  • Hoe controle te krijgen en te houden over alles wat aandacht vraagt
  • Perspectief en het nemen van besluiten.

Hoe lang duurt een training ‘Persoonlijke Zelforganisatie’?

De deelnemers komen twee keer samen voor sessies van 4 uur elk.

Tussendoor zijn er een paar weken om te oefenen met ideeën uit de eerste sessie.

Na elke sessie krijgen de deelnemers herinneringen en oefeningen ter ondersteuning van het aanleggen van de nieuwe gewoontes.

De aanpak

De training is op maat gemaakt voor Holacracy.

Inhoudelijk is de training vooral geïnspireerd op het werk van David Allen (Getting Things Done) en andere auteurs zoals Greg McKeown, Christopher Avery en Tony Schwartz.

Wanneer kun je de Workshop ‘Persoonlijke Zelforganisatie’ het beste inzetten?

Deze training is een belangrijk onderdeel van het leerproces. Daarom raden we aan om de training te geven tijdens de fase waarin het team ook oefent met de beoefening van Holacracy.

Voor wie is deze training?

De workshop is voor iedereen, die in een Holacracy-gedreven organisatie werkt. We doen de workshop in-company, dus een trainer/ coach komt naar de organisatie toe om het aan de leden van de organisatie te geven.

Leer van de jarenlange ervaring van de coaches van Energized.org

Energized.org onderscheidt zich met de meest ervaren Holacracy coaches die er in Nederland zijn. Sinds we de eerste implementatie in Nederland deden bij Springest hebben we veel geleerd door vallen en opstaan. Onze gecertificeerde coaches begeleidden al meer dan 60 organisaties in de transformatie naar zelforganisatie en kennen de meeste valkuilen en succesfactoren. We beoefenen het natuurlijk zelf ook en weten dus wat de transformatie voor het individu betekent en hoe belangrijk het is om je eigen werk goed te organiseren. 

koen bunders holacracy coach
hans van veen holacracy coach
erik slotboom holacracy coach
gabriela krupa holacracy coach
diederick janse holacracy coach
joost schouten

Onze klanten

We zijn er trots op dat we meer dan 60 organisaties hebben mogen begeleiden bij hun Holacracy implementaties, dit zijn een paar van onze klanten:

Het moest anders. Holacracy is dynamisch en ‘adaptable’.

voys holacracy ervaringJorg Vletter, Voys

Door Holacracy wordt talent van mensen zichtbaar die anders verborgen was gebleven, dat maakt me ontzettend trots.

daphne jongeel puntp holacracyDaphne Jongeneel, PuntP

Met de beschrijving van rollen wordt ieders verantwoordelijkheid woordelijk vastgelegd. Zulke rollen kunnen zo ver gaan als ‘het optuigen van de kerstboom’ tot ‘het voeren van sollicitatiegesprekken’, duidelijk is in ieder geval wat wiens taak is.

holacracy ervaring nederland bedrijfTom van der Lubbe, Viisi

Zin om aan de slag te gaan?

Onze workshop ‘Persoonlijke zelforganisatie’ is voor iedere organisatie (of deel van een organisatie), die streeft naar zelforganisatie waarbij iedereen in de organisatie een bijdrage levert. Wil je weten hoe je met ons aan de slag kunt of heb je vragen? Neem even contact op. We horen graag van je.