Taster
Teamontwikkeling
met SCT®

De menselijke kant van zelforganisatie

Exclusief: Taster Teamontwikkeling met SCT®

Energized.org heeft samen met trainer Peter Kunneman een speciale workshop samengesteld voor klanten. Met deze workshop krijgen jullie – als organisatie die met Holacracy werkt – een voorproefje van deze methode voor teamontwikkeling. Ook organisaties, die met teamontwikkeling willen starten alvorens met Holacracy te gaan werken kunnen contact opnemen.

In één dag of dagdeel, maak je kennis met een speelse, effectieve interactiemethode om het communicatiegedrag in teams te verhelderen. De workshop bestaat uit een mix van onderzoeken, oefenen en theorie.

Je gaat naar huis met basiskennis over deze vorm van systeemgericht naar teams en mensen kijken, de lering die je haalt uit oefeningen en genoeg ervaring om een geïnformeerde keuze te maken of dit iets voor jullie is.

Locatie

Dit is een in-company workshop. In overleg is een externe locatie mogelijk.

De trainers

De workshop wordt verzorgd door Peter Kunneman (voorzitter van de vereniging SCT® Nederland), die reeds vele organisaties heeft ondersteund met teamontwikkeling en conflictoplossing.

Diederick Janse is naast Holacracy trainer en coach ook erg geïnteresseerd in SCT®. Binnen Energized.org vervult hij momenteel de SCT®-rol.

peter kunneman teamontwikkeling sct
Diederick Janse Energized.org

Ik wil graag contact over de Taster Teamontwikkeling!

Als je interesse hebt, horen we graag van je. Dus schroom niet en neem nu contact op door te bellen of te mailen!

‘De menselijke kant blijft onderbelicht bij zelforganisatie!’

Dat horen we regelmatig. En dat begrijpen we. Want de aandacht gaat vaak al snel uit naar het organiseren van het werk. Energized.org wil organisaties breder ondersteunen dan met Holacracy alleen.

Bij Energized.org zijn we op onderzoek gegaan met het vraagstuk ‘hoe gaan we als mensen met elkaar om’. Daarbij zijn we zelf als proefkonijnen aan de slag gegaan met ons eigen team. Dat deden we met Peter Kunneman van Licht op de Zaak. Hij heeft ons bekend gemaakt met Systems-Centered® Training (SCT®).

Wat is SCT®

SCT® biedt praktische en systematische methoden die gericht zijn op ontwikkeling en innovatie, met oog voor de ruimere context: bijvoorbeeld een bedrijf, team of relatie. Het biedt aanknopingspunten om systemen te begrijpen en te beïnvloeden. Onszelf, een groep of team als een systeem zien, helpt ook in het vormgeven van effectieve en plezierige relaties.

De basis ligt in de wetenschap. Het is een toepassing van de ‘Theorie van Levende Menselijke Systemen’, die werd ontwikkeld door dr. Yvonne Agazarian.

Wat wij waarderen aan Systems-Centered Training®:

  • de wetenschappelijke basis (sterk fundament)
  • systeembenadering
  • de herkenbaarheid van het rol-doel-context model (vanuit Holacracy)
  • de directe toepassingsmogelijkheid
“De start van de sessies voelde voor mij onwennig en intensief. De kracht was meteen duidelijk . De oefeningen en practice kruipen ‘onder je huid’. In de eerste periode waren mijn hoofd en hart enorm aan het puzzelen hoe alle onderdelen samen komen en wat het oplevert. Uiteindelijk geeft SCT je een helder beeld van waar je staat in je teamontwikkeling. En het reikt je als team een taal en toolkit aan om spanningen te processen en bespreken die niet in de organisatie liggen, maar op persoonlijk en interpersoonlijk vlak.”
Hans van Veen, Energized.org

Meer lezen over teamontwikkeling

Peter schreef eerder al een artikel over weerstand bij grote veranderingen in de organisatie.

En we maakten samen een verslag van onze eigen ervaringen als team in het artikel Is Energized.org in groepstherapie?.

SCT® and Systems-Centered® are registered trademarks of Dr. Yvonne M. Agazarian and the Systems-Centered Training and Research Institute, Inc., a non-profit organization.

Ik wil graag contact over de Taster Teamontwikkeling!

Als je interesse hebt, horen we graag van je. Dus schroom niet en neem nu contact op door te bellen of te mailen!