Holacracy®
handleiding

Een praktische handleiding voor Holacracy op de werkvloer

Chris Cowan van HolacracyOne

Het eigen maken van Holacracy

Het kost tijd om jezelf vertrouwd te maken met Holacracy. Die tijd verdien je later ruimschoots terug. Toch kan het voelen alsof je een compleet andere taal leert.

We leren talen om ze te gebruiken. De beste manier om een taal te leren is om er gewoon mee aan de slag te gaan. Je kunt het boek Holacracy lezen of zelfs de grondwet, maar het je eigen maken van Holacracy kan alleen door er mee bezig te gaan.

Het ervaren alleen garandeert je ook geen volledig succes. Je hebt hulp nodig. Begeleiding en coaching, die nodig is om je te helpen met de dagelijkse vertaling.

Daarom introduceert Chris Cowan een serie genaamd ‘Holacracy handleidingen’. Chris heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van organisaties, die met Holacracy beginnen en werkt zelf in een Holacracy organisatie. Zijn verzameling praktische coaching tips  heeft hij omgezet in een serie handleidingen. Deze kun je gebruiken totdat er een uitgebreide referentiegids voor alle Holacracy-beoefenaars is om dagelijks te gebruiken.

Praktische inhoud

Onderwerpen zullen de kernzaken van Holacracy bevatten zoals Secretaris, domeinafspraken, etc., maar ook andere vraagstukken zoals deadlines, Holacracy implementaties en compensatie.

Voor actieve Holacracy-beoefenaars

Er worden geen uitgebreide introducties voor concepten gegeven, maar eerder korte en stevige begeleiding die een beetje bekendheid vereist.

Nogmaals, omdat dit een handleiding is: verwacht geen essays. In plaats daarvan wordt elk onderwerp weergegeven als een lijst van hapklare brokken, elk afzonderlijk, maar verbonden aan een groter hoofdthema (bijvoorbeeld het verkiezingsproces, veel gemaakte fouten, processen enz.).

Laat ons weten welke informatie je zoekt:

  Naam

  E-mail adres

  Vraag, opmerking of suggestie

  Al meer dan 3.000 mensen kochten het eerste Nederlandse boek over Holacracy

  Getting Teams Done introduceert de Holacracy® methode waarmee leidinggevenden, teamleiders managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen. De methode leert je om de ontstane spanningen om te zetten in constructieve verandering. In oktober verschijnt het boek in ’t Engels.

  Bestel ‘Getting teams done’ op Bol.com

  wat is Holacracy uitleg boek

  Stuur me de ingekorte versie van de Holacracy spelregels in het Nederlands!