Wij geloven dat Holacracy de beste tool en vooral meest complete tool is om werk te organiseren. Zelf-organiserende teams hebben namelijk wel regels nodig om gelijkheid en vrijheid te kunnen waarborgen. De Holacracy regels vind je in een grondwet. Die grondwet wordt bij het starten van Holacracy ondertekend om aan iedereen te kunnen laten zien dat de nieuwe vorm van werken echt gaat beginnen.

Holacracy regels leren kennen

Holacracy kent veel regels en processen net als traditionele organisatiestructuren die ook kennen. Juist om duidelijkheid te geven. Want onduidelijkheid werkt politiek en macht in de hand. De spelregels lijken daardoor heel ingewikkeld. Toch hebben de meeste organisaties de basis snel onder de knie.

Om echter echt grote stappen te kunnen maken heb je tijd, waarschijnlijk jaren, nodig. Want daar sta je dan. Met een veld, spelers en een bal maar ook een spelregelboekje dat nogal afleidt. De eerste stap is dan om de bal te laten rollen en al spelende je processen in te stellen op de nieuwe spelregels.

Lees ons volledige artikel op Medium: Vrijheid om te werken. En de spelregels die daar bij horen. De kracht van zelf-organiserende teams is juist het spelregelboekje.