Diederick Janse

Holacracy® Master Coach en Trainer

Diederick helpt leiders loslaten
en teams te zelf-organiseren

diederick janse holacracy coach zelforganisatie profiel

Organisaties kunnen zoveel beter zijn. Daarom ondersteunt Diederick bedrijven met zijn kennis, ervaring en nieuwsgierigheid. Hij vertelt het eerlijke verhaal over zelforganisatie en over Holacracy.
Diederick helpt jou als leider op weg en zet met je door. Totdat er een organisatie staat waar je apetrots op bent. En die het zonder jou ook wel redt!

diederick janse holacracy trainer

Trainingen en implementaties

Diederick als als coach betrokken bij Holacracy en Zelforganisatie implementaties bij uiteenlopende opdrachtgevers. Hij was zelfs de eerste coach, die een Holacracy implementatie in Nederland begeleidde. Vervolgens was hij de eerste Trainer en daarna Master Coach. Zodoende is hij – samen met Koen Bunders – degene die de Holacracy Practitioner Training in het Nederlands (en Engels) mag geven.

Ook schreef hij met Marco Bogers het Nederlandstalige boek ‘Getting Teams Done‘ en de Engelse versie ‘Getting Started with Holacracy’.

Ben je nieuwsgierig naar de Energized.org-rollen van Diederick? Die kun je bekijken in Glassfrog, de software waarmee we binnen Energized.org onze (continu veranderende) governance bijhouden.

Zijn aanpak

Naast de gebruikelijke competenties die horen bij de rol van Holacracy coach (helder communiceren, effectief interveniëren, constructief feedback geven, etc.) zijn er een aantal competenties die kenmerkend zijn voor de Diederick-stijl van coachen en trainen.

Hij verbindt steeds het ‘wat’ en ‘hoe’ van Holacracy (spelregels, “letter van de wet”), met het ‘waarom’ (principes, “geest van de wet”). Diederick is ervan overtuigd dat een Holacracy implementatie effectiever en vooral ook duurzamer is wanneer de mensen en teams die hij coacht de verbinding kunnen leggen met hun eigen waarom.

Ook heeft hij een sterk waarderende stijl van coachen, waarin hij veel nadruk legt op het normaliseren van spanningen en weerstand. Hij luistert, sluit aan, nodigt uit en daagt ook uit, maar steeds vanuit gelijkwaardigheid en met veel respect voor autonomie en keuzevrijheid. Dit wordt gevoed door zijn sterke gevoeligheid voor het overnemen (of weggeven) van verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Zijn persoonlijke ontwikkeling en zijn ontwikkeling als coach en trainer lopen daarin parallel, wat maakt dat Diederick zijn werk met heel veel plezier en betrokkenheid doet.

Tenslotte hecht Diederick veel waarde aan een pragmatische en doelgerichte instelling. Door zijn ervaring heeft hij een sterk besef van wat Holacracy wel én niet kan opleveren. Holacracy is een middel, geen doel. Het verschil met coaches die ‘winkelen’ in de Holacratische gereedschapskist, is dat hij zijn advies baseert op jaren ervaring en een robuuste visie op het ‘waarom’ achter elk van die spelregels en instrumenten.

Op deze manier werkte hij bij tal van organisaties, zoals bijvoorbeeld bij Springest, Aberkyn, Voys, bol.com, Viisi en Enreach.

Diederick in actie

Diederick janse bij Concept7
diederick janse bij springest
erik slotboom
erik slotboom

Contact Diederick!

Email: diederick @ energized.org
Of neem contact op via Linkedin