Over
Energized.org

Ondernemen vanuit purpose

Wij willen bouwen aan organisaties waar energie en macht worden gebruikt ten behoeve van purpose. Wij geloven dat deze purpose gedreven organisaties de wereld kunnen veranderen. Dat ze een bijdrage kunnen leveren aan een betekenisvol leven.

Holacracy is voor ons de meest complete vorm die het mogelijk maakt om het ingrijpend anders te doen. Beter, in onze ogen. Het is een systeem waarin iedereen altijd spanningen kan omzetten in een positieve verandering, ten behoeve van de purpose. Het is eigenlijk een set aan regels voor hoe je je organisatie runt, waarbij alles wordt georganiseerd rond de purpose en het werk, in plaats van de mensen en de politiek.

Wij zijn Energized

Foto Diederick Janse

Diederick Janse is gecertificeerd Holacracy coach en co-auteur van het boek Getting Teams Done. Diederick ziet het als zijn persoonlijke missie om te laten zien dat er een geloofwaardig alternatief is voor de traditionele manier van organiseren. Eentje waarin iedereen zijn eigen rollen leidt en elke spanning gebruikt kan worden om de organisatie dichter bij zijn ‘purpose’ te brengen. Holacracy is voor hem de manier om dit te doen.

Foto Koen Bunders

Koen Bunders is gecertificeerd Holacracy coach, een geïnspireerd trainer en dol op het implementatievak. Jarenlang werkte hij met veel plezier en inzet als consultant op het snijvlak tussen business en IT. Plotseling was daar de realisatie dat efficiëntie (de focus van zijn werk tot dan toe) neutraal is. “Wat maak ik eigenlijk efficiënter? Iets constructiefs of iets destructiefs?” Vanaf dat moment kon hij zich niet meer op dezelfde manier motiveren. Zijn purpose is om werk weer betekenisvol te maken. Vanaf 2012 richt hij zich op het implementeren van Holacracy.

Foto Esther Teunissen

Esther Teunissen is gecertificeerd Holacracy coach. Eigenaarschap is een centraal thema in het leven van Esther Teunissen. Haar twee kinderen gaan naar een democratische school, waar leerlingen en leerkrachten een gelijkwaardige stem hebben over hoe het onderwijs wordt vormgegeven. Besluiten worden sociocratisch genomen. Ze heeft vijf jaar bij design club Concept7 gewerkt en daar persoonlijk ervaren hoe het is om in en met het Holacracy systeem te werken. De bekrachtiging en energie die ze daaruit voelde, gunt ze ieder mens en team.

Foto Gabriela Krupa
Gabriela is bijzonder gedreven om organisaties te helpen bij het creëren van een omgeving waar People, Planet & Purpose tot hun recht komen. Ze is een groot fan van ondernemerschap op de werkvloer en in het dagelijks leven. Ze is ervan overtuigd dat het omarmen van verandering je verder brengt, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Gabriela is gecertificeerd Holacracy coach en is gedreven om bij Energized.org organisaties van de toekomst vorm te geven. Als individuen kunnen schitteren zullen organisaties ook floreren.
Foto hans van Veen

Hans van Veen is gecertificeerd Holacracy coach. Hans van Veen koos ruim 8 jaar geleden voor een zelfstandige ontdekkingsreis in persoonlijke en organisatieontwikkeling. Als trainer en coach vond hij zijn rol in ontwikkel- en verandertrajecten; bij voorkeur geruisloos, middenin het werk, stevig geworteld in de implementatie. Hier coachte Hans op persoonlijk leiderschap en werken met impact en invloed. Want juist middenin dat werk voelde Hans de verlamming van de management hiërarchie en de tirannie van consensus. In Holacracy heeft Hans een manier van werken gevonden waar empowerment vanzelfsprekend is, waar voor iedereen dezelfde (spel)regels gelden en waar mensen voor zichzelf (kunnen) zorgen. En daar kan geen training of coaching tegenop.

foto Joost Schouten

Joost Schouten is gecertificeerd Holacracy coach. De overtuiging dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid kan nemen en daarnaar kan handelen, gecombineerd met de frustratie over de trage en vaak autoritaire managementstructuren brachten Joost Schouten (37) op het pad van autonome teams. In eerste instantie door het opzetten van een transparante KPI tracking internet startup (2002). Later door het ondersteunen van Agile en SCRUM implementaties. Als Holacracy Coach zet Joost zich nu graag in om pragmatisch en met oog voor de “bottom-line” te organiseren rond een duidelijk purpose.

foto erik slotboom

Erik Slotboom is gecertificeerd Holacracy coach. Tijdens zijn eerste baan, in een inefficiënte management hiërarchie, raakte Erik gefascineerd door andere vormen van samenwerking en organisatie. Als zelfstandig coach begeleidde hij sinds 2009 grote en kleine organisaties bij Agile transities. Hoe uitdagend ook, toch bleef Erik zoeken naar manieren om meer maatschappelijke impact te hebben. Hoe kan je organisaties purpose-driven maken? Werkend aan wat er toe doet? Dit bracht hem op het pad van Holacracy, een vorm van samenwerken die kan helpen om als organisatie écht een verschil te maken.

foto Paula Nordhauzen

Paula Nordhauzen is marketeer en schrijver. Ze werkt het liefst met bedrijven die oog hebben voor duurzaamheid en sociale impact. Zij vertelt graag hun inspirerende verhalen aan de wereld. Zo hebben ondernemers hun handen vrij om te doen waar ze goed in zijn. Omdat Paula gelooft dat een duurzame mindset al jong begint heeft ze een eigen blog ecomama.nl.

Company story

Tijdens zijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht maakte Energized.org co-founder Diederick Janse de stappen die hij ‘hoorde’ te maken. Maar – zijn ‘heart was not in it’. ‘Grow up’, ‘Zet je erover heen’, heeft hij lang gedacht. Het is anders gelopen.

In het derde jaar kreeg hij twee nieuwe huisgenoten. Ze werden vrienden en voerden diepe gesprekken. Over spiritualiteit en nieuwe ontwikkelingen in (wakker) werken. Dat je jezelf mee kon nemen in je werk. In plaats van ‘jezelf doe je maar in je eigen tijd’. Direct na hun studie in 2006 startten ze het bedrijf Realize! Een organisatie adviesbureau dat organisaties helpt om te organiseren bij snelle groei.

In deze tijd ontdekte Diederick Holacracy. Hij nodigde Brian Robertson, Holacracy bedenker en co-founder van HolacracyOne, uit voor een workshop in Nederland. Hij volgde de vijfdaagse training en ging er steeds meer en vaker mee werken. Na zeven jaar Realize! brak er een nieuwe fase aan voor Diederick. Hij koos voor Holacracy. Alle andere dingen die langs kwamen deed hij niet. Hij leerde Ruben Timmerman kennen, founder van Springest. Ruben geloofde in dit nieuwe besturingssysteem en ging in januari 2013 all-in, als eerste organisatie in Nederland. Diederick begeleidde Springest bij de implementatie van Holacracy. Met succes. Meer organisaties volgden.

In diezelfde periode ontmoette hij Energized.org co-founder Koen Bunders. Koen werkte als projectmanager en business consultant. Tien jaar, met veel plezier. Op een dag realiseerde hij zich dat efficiency neutraal is. “Wat maak ik eigenlijk efficiënter?” Vanaf dat moment kon hij zich niet meer op dezelfde manier motiveren.

Het begon met een wilsbesluit. “Ik kap met die baan.” Een sprong in het onbekende. Bekrachtigend en gaaf, maar ook eng. Er ontstond ruimte om in zichzelf te kijken. Naar wat hij echt te doen had. Holacracy kwam op zijn pad en het vuur in hem ging aan. Organisaties helpen om purpose gedreven samen te werken. Het geeft hem betekenis en focus. Op 1 januari 2015 richtten Koen en Diederick samen Energized.org op.

Waar staan we nu

We zijn met een team van acht en werken samen met externe facilitators en coaches, die op dezelfde manier naar de wereld kijken als wij. Maar, Energized.org is groter dan de mensen in ons team. We zijn onderdeel van een community van mensen die betekenisvol werk wil doen. We inspireren elkaar, dagen uit en ontwikkelen door. We willen laten zien dat er een geloofwaardig alternatief is voor de manier waarop je teams en organisaties inricht. Energized gaat om het vrij maken van energie in mensen, ten dienste van de purpose.