Over
Energized.org

Zelforganisatie coaches

Wij ondersteunen organisaties met trainingen, implementaties en coaching

Wij zijn er trots op dat we al meer dan 120 organisaties hebben begeleid.

Een van de manieren om zelforganisatie een structuur te geven is door een spelregelset te introduceren. Een van de mogelijkheden daarvoor is Holacracy®. Dit raamwerk wordt steeds populairder.

Een van onze oprichters was degene die Holacracy naar Nederland haalde. We hebben dus veel ervaring met deze methode. Maar het is niet het enige wat we doen. Zelforganisatie is namelijk breder dan een methodiek alleen.

Wat ons onderscheid is dat onze professionals gedreven zijn en zorgen in hun aanpak er altijd voor dat je zelforganisatie zelf écht goed in de vingers krijgt.

Diederick Janse praat je even bij in de korte intro video.

Coöperatie Energized.org U.A.

We zijn zelfstandig ondernemers (zzp-ers), die verenigd worden door purpose. In onze coöperatie vervullen we verschillende rollen die bijdragen aan de purpose van Energized.org, bijvoorbeeld door organisaties te coachen in zelforganisatie. We zijn daarin autonoom en hebben passende verantwoordelijkheden. Zo werken we in gezamenlijkheid zelfstandig.

Binnen de coöperatie besteden we veel tijd aan teamontwikkeling. Ook bij klanten is dit een groeiend aandachtspunt omdat de menselijke en organisatorische aspecten in zelforganisatie samen komen.

We zien onszelf als laboratorium

De manier waarop we dat doen is typisch Energized.org:

  • we pionieren nogal graag
  • we vernieuwen
  • en hebben oog voor de mensen in de organisatie

Onze eigen organisatie is ons eigen laboratorium. We experimenteren met nieuwe modellen en onderzoeken ongebaande paden.

We zorgen ervoor dat klanten veel expertise tot hun beschikking krijgen, maar creëeren vooral de ruimte om je eigen proces te leiden. Dat is ook de feedback die klanten ons geven; we dragen onze waarden ook uit in ons coaching werk.

Neem gerust een kijkje in ons foto album

diederick janse en brian robertson

Brian Robertson en Diederick Janse bij een training

retreat breda

Werken AAN onze eigen organisatie

holacracy introductie training

Hans geeft een Holacracy intro workshop

workshop selfmanagement koen bunders ibuildings

Personal Selfmanagement Training met Koen

zelforganisatie voys meetup groningen

De door ons georganiseerde Zelforganisatie Meetup

Koen vertelt over zelforganisatie bij Fontys

ondertekenen grondwet arpa holacracy organisatie

Hans bij Arpa, de ondertekening van de Holacracy grondwet

holacracy kick off voiceworks

Joost, Gabriela en Erik enthousiast bij Voiceworks

Even buiten pauzeren tijdens een teamdag

building an energized system teamontwikkeling

Experimenteren en werken aan onze eigen teamontwikkeling

samenwerken met klanten

Samenwerken met klanten en bevindingen delen

Altijd op afstand werken en soms even samen

lead link training holacracy

1 dag training voor vaste rollen

Erik en Gabriela maken de planning

Ons doel: Unlock Power for Purpose

Organisaties zitten vaak bomvol potentie, talent en energie. Door zelforganisatie kan iedereen in de organisatie ten volle bijdragen aan de purpose (het doel) van de organisatie.

Eerder werkten we met de purpose Work. Liberated. Maar naarmate we verder keken dan naar het werk alleen besloten we onze purpose aan te passen.

Het gaat bij zelforganisatie om veel meer dan alleen het werk organiseren. Over ons kerndoel ‘Unlock Power for Purpose’ schreven we dit artikel.

Purpose agents: onze Energizers

Energizers hebben allemaal persoonlijke drijfveren om bij te dragen aan het doel van Energized.org. We delen dezelfde belangrijke waarden. Energizers zijn door purpose en spanning gedreven onderzoekers. We stellen onszelf even aan je voor en willen je van harte uitnodigen om jezelf ook aan ons voor te stellen.

diederick janse holacracy coach zelforganisatie profiel

Diederick Janse is de enige Holacracy Master coach in Nederland en co-auteur van het boek Getting Teams Done. Als pionier was hij de eerste die Holacracy in Nederland introduceerde en Springest begeleidde bij hun implementatie.

koen bunders holacracy coach zelforganisatie profiel

Koen Bunders is Holacracy coach, een geïnspireerd trainer en dol op het implementatievak. Hij heeft ook erg veel interesse in personal self-management. En is daarnaast ook erg begaan met het klimaat.

Gabriela Krupa is Holacracy Coach en werkt met organisaties door heel Europa. Ze is helemaal op stoom om Polen warm te maken voor Holacracy en heeft daar al veel overwinningen mee gehaald.

peter kunneman coach sct teamontwikkeling profiel

Peter Kunneman is gelicenseerd Systems Centered Training® (SCT) practitioner. Hij zet zich in voor teamontwikkeling, juist bij veranderingen zoals de stap naar zelforganisatie. Hij helpt die teams verder te ontwikkelen en transformeren.

hans van veen zelforganisatie holacracy coach profiel

Hans van Veen is gecertificeerd Holacracy coach. Hans gelooft dat het kapitaal van een organisatie in het vermogen ligt om mensen aan te sluiten en te betrekken, bij de ontwikkeling van de bedrijfsvoering en de processen.

joost schouten energized

Joost Schouten is gecertificeerd Holacracy coach en ondersteunt daarnaast mensen en organisaties om hun werkzaamheden purpose gericht in te delen.

erik slotboom zelforganisatie agile holacracy coach profiel

Erik Slotboom is Holacracy coach. Eerder hielp hij vele organisaties met Agile werkprocessen. Nu weet hij feilloos de brug te slaan tussen agile werkprocessen en holacratische organisatieprocessen.

paula nordhauzen profiel

Paula Nordhauzen brengt organisaties tot leven.

Ons verhaal

Tijdens zijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht maakte Energized.org co-founder Diederick Janse de stappen die hij ‘hoorde’ te maken. Maar – zijn ‘heart was not in it’. ‘Grow up’, ‘Zet je erover heen’, heeft hij lang gedacht. Het is anders gelopen.
Hij startte direct na zijn studie met vrienden het bedrijf ‘Realize!’. In deze tijd ontdekte Diederick Holacracy. Hij nodigde Brian Robertson, Holacracy bedenker en co-founder van HolacracyOne, uit voor een workshop in Nederland en zijn interesse begon te groeien. Ook Ruben Timmerman geloofde in dit nieuwe besturingssysteem en ging in januari 2013 all-in, als eerste organisatie in Nederland. Diederick begeleidde Springest bij de implementatie van Holacracy. Met succes. Meer organisaties volgden.

In diezelfde periode ontmoette hij Energized.org co-founder Koen Bunders. Koen werkte als projectmanager en business consultant. Tien jaar, met veel plezier. Op een dag realiseerde hij zich dat efficiency neutraal is. “Wat maak ik eigenlijk efficiënter?” Vanaf dat moment kon hij zich niet meer op dezelfde manier motiveren.

Het begon met een wilsbesluit. “Ik kap met die baan.” Een sprong in het onbekende. Bekrachtigend en gaaf, maar ook eng. Er ontstond ruimte om in zichzelf te kijken. Naar wat hij echt te doen had. Holacracy kwam op zijn pad en het vuur in hem ging aan. Organisaties helpen om purpose gedreven samen te werken. Het geeft hem betekenis en focus.

timeline energized.org

Waar staan we nu

We zijn met een team van zeven en werken samen met externe facilitators en coaches, die op dezelfde manier naar de wereld kijken als wij. Maar, Energized.org is groter dan de mensen in ons team. We zijn onderdeel van een community van mensen die betekenisvol werk wil doen. We inspireren elkaar, dagen uit en ontwikkelen door. We willen laten zien dat er een geloofwaardig alternatief is voor de manier waarop je teams en organisaties inricht. Energized gaat om het vrij maken van energie in mensen, ten dienste van de purpose.

We zijn gecertificeerd en gelicenseerd om organisaties te ondersteunen met Holacracy

Organisaties, die willen beginnen met Holacracy of begeleiding willen in het beter maken van de beoefening kunnen een beroep doen op de coaches van Energized.org. Al onze coaches zijn officieel gecertificeerd Holacracy Coach en we hebben zelfs de enige Holacracy Trainer van Nederland aan boord.

Ondernemen vanuit purpose

Wij willen bouwen aan organisaties waar energie en macht worden gebruikt ten behoeve van purpose. Wij geloven dat deze purpose gedreven organisaties de wereld kunnen veranderen. Dat deze organisaties een bijdrage kunnen leveren aan een betekenisvol leven.

Diederick over ons kerndoel: “When we talk about ‘For-Purpose Organizations’, I would argue that the world doesn’t need more or even better purposes. What is lacking is the power and social technology to execute on those purposes. We’re relying on obsolete social technology (the management hierarchy) that locks power into the hands of the few, and in a way that wastes an enormous amount of energy on things that are not ‘for-purpose’ (politics, ego, perfectionism, profit, ambiguity, etc.).”

Om organisaties te mogen ondersteunen hoor je als organisatie een licentie te hebben. Die wordt verstrekt door HolacracyOne, de organisatie van Brian Robertson, de bedenker van Holacracy.

Energized.org wil organisaties optimaal kunnen ondersteunen en daarom werken we alleen met gecertificeerde coaches en steken we veel tijd in het Holacracy eco-systeem.

Onze samenwerking met HolacracyOne begon jaren geleden toen Diederick Janse Brian uitnodigde in Nederland om te vertellen over Holacracy. Sindsdien is Nederland uitgegroeid tot de hub van Europa en hebben we al meer dan 120 organisaties mogen ondersteunen.

We willen ook graag kennismaken met jou.
Dus schroom niet om jezelf voor te stellen.

    Naam

    E-mail adres

    Vraag, opmerking of suggestie