Over
Energized.org

Ondernemen vanuit purpose

Wij willen bouwen aan organisaties waar energie en macht worden gebruikt ten behoeve van purpose. Wij geloven dat deze purpose gedreven organisaties de wereld kunnen veranderen. Dat deze organisaties een bijdrage kunnen leveren aan een betekenisvol leven.

De manier waarop we dat doen is typisch Energized.org: we pionieren nogal graag, we vernieuwen en hebben oog voor de mensen in de organisatie. De coaches zijn gedreven en zorgen er in hun aanpak altijd voor dat je zelfmanagement echt goed in de vingers krijgt.

De Energized.org organisatie

Energized.org is een For-Purpose Enterprise. Dat betekent dat we zelforganisatie doortrekken in alle facetten van de organisatie: dus het werk dat gedaan moet worden voor de purpose (in de Organisatie), maar ook de wettelijke structuur (in de Company) en de plek waar we als mensen met elkaar omgaan (in de Associatie).

for-purpose enterprise

Onze purpose: Unlock Power for Purpose

Organisaties zitten vaak bomvol potentie, talent en energie. Door zelforganisatie kan iedereen in de organisatie ten volle bijdragen aan de purpose (het doel) van de organisatie. Eerder werkten we met de purpose Work. Liberated.. Maar naarmate we verder keken dan naar het werk alleen besloten we onze purpose aan te passen. Het gaat bij zelforganisatie om veel meer dan alleen het werk organiseren. Over ons kerndoel ‘Unlock Power for Purpose’ schreven we dit artikel.

Diederick over ons kerndoel: “When we talk about ‘For-Purpose Organizations’, I would argue that the world doesn’t need more or even better purposes. What is lacking is the power and social technology to execute on those purposes. We’re relying on obsolete social technology (the management hierarchy) that locks power into the hands of the few, and in a way that wastes an enormous amount of energy on things that are not ‘for-purpose’ (politics, ego, perfectionism, profit, ambiguity, etc.).”

We zijn gecertificeerd en gelicenseerd om organisatie te ondersteunen met Holacracy

Organisaties, die willen beginnen met Holacracy of begeleiding willen in het beter maken van de beoefening kunnen een beroep doen op de coaches van Energized.org. Al onze coaches zijn officieel gecertificeerd Holacracy Coach en we hebben zelfs de enige Holacracy Trainer van Nederland aan boord.

Om organisaties te mogen ondersteunen hoor je als organisatie een licentie te hebben. Die wordt verstrekt door HolacracyOne, de organisatie van Brian Robertson, de bedenker van Holacracy.

Energized.org wil organisaties optimaal kunnen ondersteunen en daarom werken we alleen met gecertificeerde coaches en steken we veel tijd in het Holacracy eco-systeem.

Onze samenwerking met HolacracyOne begon jaren geleden toen Diederick Janse Brian uitnodigde in Nederland om te vertellen over Holacracy. Sindsdien is Nederland uitgegroeid tot de hub van Europa en hebben we al meer dan 50 organisaties mogen ondersteunen.

Purpose agents: onze Energizers

Foto Diederick Janse

Diederick Janse is Holacracy coach en co-auteur van het boek Getting Teams Done. Hij was de eerste die Holacracy in Nederland introduceerde.

Alles over Diederick
Foto Koen Bunders

Koen Bunders is Holacracy coach, een geïnspireerd trainer en dol op het implementatievak. Hij heeft ook erg veel interesse in personal self-management. En is daarnaast ook erg begaan met het klimaat.

Alles over Koen
Foto Gabriela Krupa

Gabriela Krupa is Holacracy Coach en werkt met organisaties door heel Europa. Ze is helemaal op stoom om Polen warm te maken voor Holacracy en heeft daar al veel overwinningen mee gehaald.

Alles over Gabriela
Foto hans van Veen

Hans van Veen is gecertificeerd Holacracy coach. Hans gelooft dat het kapitaal van een organisatie in het vermogen ligt om mensen aan te sluiten en te betrekken, bij de ontwikkeling van de bedrijfsvoering en de processen.

Alles over Hans
foto Joost Schouten

Joost Schouten is gecertificeerd Holacracy coach en ondersteunt daarnaast mensen en organisaties om hun werkzaamheden purpose gericht in te delen.

Alles over Joost
foto erik slotboom

Erik Slotboom is Holacracy coach. Eerder hielp hij vele organisaties met Agile werkprocessen. Nu weet hij feilloos de brug te slaan tussen agile werkprocessen en holacratische organisatieprocessen.

Alles over Erik
foto Paula Nordhauzen

Paula Nordhauzen heeft vooral marketing gerelateerde rollen bij Energized.org en raakt met de dag meer onder de indruk van de mogelijkheden die zelforganisatie biedt.

Alles over Paula
partners van energized.org

Partners met wie wij samenwerken op het gebied van team coaching en verregaande organisatieontwikkeling.

Samenwerkingspartners

Ons verhaal

Tijdens zijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht maakte Energized.org co-founder Diederick Janse de stappen die hij ‘hoorde’ te maken. Maar – zijn ‘heart was not in it’. ‘Grow up’, ‘Zet je erover heen’, heeft hij lang gedacht. Het is anders gelopen.
Hij startte direct na zijn studie met vrienden het bedrijf ‘Realize!’. In deze tijd ontdekte Diederick Holacracy. Hij nodigde Brian Robertson, Holacracy bedenker en co-founder van HolacracyOne, uit voor een workshop in Nederland en zijn interesse begon te groeien. Ook Ruben Timmerman geloofde in dit nieuwe besturingssysteem en ging in januari 2013 all-in, als eerste organisatie in Nederland. Diederick begeleidde Springest bij de implementatie van Holacracy. Met succes. Meer organisaties volgden.

In diezelfde periode ontmoette hij Energized.org co-founder Koen Bunders. Koen werkte als projectmanager en business consultant. Tien jaar, met veel plezier. Op een dag realiseerde hij zich dat efficiency neutraal is. “Wat maak ik eigenlijk efficiënter?” Vanaf dat moment kon hij zich niet meer op dezelfde manier motiveren.

Het begon met een wilsbesluit. “Ik kap met die baan.” Een sprong in het onbekende. Bekrachtigend en gaaf, maar ook eng. Er ontstond ruimte om in zichzelf te kijken. Naar wat hij echt te doen had. Holacracy kwam op zijn pad en het vuur in hem ging aan. Organisaties helpen om purpose gedreven samen te werken. Het geeft hem betekenis en focus.

timeline energized.org

Waar staan we nu

We zijn met een team van zeven en werken samen met externe facilitators en coaches, die op dezelfde manier naar de wereld kijken als wij. Maar, Energized.org is groter dan de mensen in ons team. We zijn onderdeel van een community van mensen die betekenisvol werk wil doen. We inspireren elkaar, dagen uit en ontwikkelen door. We willen laten zien dat er een geloofwaardig alternatief is voor de manier waarop je teams en organisaties inricht. Energized gaat om het vrij maken van energie in mensen, ten dienste van de purpose.

We willen ook graag kennismaken met jou.
Dus schroom niet om jezelf voor te stellen.

Naam

E-mail adres

Vraag, opmerking of suggestie