Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Is zelforganisatie booming in Rotterdam of hebben we nog maar een teen in het water gestoken?
Ben je nieuwsgierig wie er pionieren met zelforganisatie en/ of het raamwerk dat Holacracy® biedt? Of deel je graag je eigen ervaringen?

Kom dan op 6 maart 2019 naar de Zelforganisatie Meetup in Rotterdam bij Hike One.

Energized.org organiseert bij Hike One een Meetup over zelforganisatie, kant-en-klare regelsets zoals Holacracy. Het doel is om een laagdrempelig kennismakingsevenement neer te zetten met veel interactie en groepsgesprekken.

Als je nieuwsgierig bent naar Holacracy kun je op 6 maart voorafgaand aan de Meetup een introductie workshop volgen. Je krijgt dan een korte theoretische uitleg en ervaart zelf hoe het is om deel te nemen aan een roloverleg.

Programma van de Meetup
Na een korte inleiding van Hike One en Hans van Veen van Energized.org gaan we in groepjes uiteen. Tijdens deze break out sessies onderzoeken we specifieke onderwerpen. Deze onderwerpen bepalen we ter plekke en we rekenen daarbij ook op jouw inbreng. Wil je weten waarom organisaties kiezen voor zelforganisatie? Valkuilen bespreken? Of nog specifieker ingaan op een onderwerp zoals ‘waarderen en belonen’? Zet het op de agenda!

Elke groep wordt begeleid door een facilitator en na afloop bespreken we de bevindingen. Daarna is er ook ruim de tijd om nog meer nieuwe bekenden te ontmoeten en ervaringen te delen.

Laat door middel van onderstaand formulier even weten of je komt, dan houden we een plek voor je vrij.

Zelforganisatie & Holacracy Meetup Rotterdam #4

Datum: 6 maart 2019
Tijd: 16.00 – 18.00
Locatie: Hike One, Schiedamsedijk 40a (de Leuve) in Rotterdam
Kosten: 0 euro, wel graag aanmelden via het formulier hieronder

Over Hike One

In juni 2018 ondertekenden de eigenaren van Hike One de Holacracy grondwet. Sindsdien werken alle 73 designers en projectmanagers bij Hike One volgens de spelregels van Holacracy. Naast een kantoor in Rotterdam werken ze ook vanuit Amsterdam en Eindhoven. Bij de Meetup delen ze hun eigen verhaal van ervaringen met hoogtepunten en valkuilen.

Over Hans van Veen van Energized.org

zelforganisatie hans van veen coach

Hans van Veen ondersteunt organisaties met zelforganisatie. Dat doen hij door trainingen en workshops over verschillende aspecten van zelforganisatie, zoals eerlijk en snel beslissingen nemen, agile organiseren en ondernemerschap op de werkvloer. Een van de manieren om de volledige stap naar zelforganisatie te zetten is het je eigen maken van Holacracy®. Hans is gecertificeerd Holacracy coach.

Over zelforganisatie en Holacracy

Bij zelforganisatie wordt het overstijgende doel van de organisatie vertaald naar doelen op teamniveau. Dat teamdoel staat vast, maar binnen de afgesproken regels (bijvoorbeeld met Holacracy als ‘besturingssysteem’) heeft het team de volledige vrijheid om zelf te bepalen hoe ze dat willen bereiken. Bij zelforganisatie is er veel vrijheid om zelf te organiseren, maar wel met het gezamenlijk doel als leidraad.

Holacracy is een ‘practice’. Een manier van werken. En het is een compleet systeem waarmee je werk organiseert. Dat systeem bevat alle regels en processen die zorgen voor een eerlijke besluitvorming. In Holacracy is de purpose – het doel van de organisatie – de baas en niet de CEO of een manager. Lees hier meer over het hoe, wat en waarom van Holacracy en vraag eventueel de verkorte spelregels aan.

Ja, ik kom naar de Meetup!

Schrijf je door middel van onderstaand formulier in. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel graag even je plek reserveren.

Vragen, plannen of creatieve ideeën?

Neem contact op met Paula Nordhauzen (paula@energized.org)

We ontmoeten je graag.

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!