Zelforganisatie en Holacracy Trainingen

Verrijkend, praktijkgericht en uit het hart door gecertificeerde en ervaren coaches

Laden Evenementen
  • 24 september 9.30-10.30 webinar (van 10.30-11.00 uitgebreider tijd voor vragen)
  • Introductie unieke aanpak
  • Max 20 deelnemers
  • Voor ondernemers, directeuren, CEO’s en managers
  • Geen voorkennis vereist
  • Online

Wat maakt dat het ene team stagneert en het andere bloeit?

Waarom duurt het zo lang voordat samenwerking op stoom is?

Wat weerhoudt mensen er van om zich helemaal volledig in te zetten, met nieuwe ideeën te komen en het werk op te pakken alsof het hun eigen bedrijf is?

Hoe breng je je organisatie meer tot leven?

Als ondernemer of directeur zie je dat de potentie er is om te groeien en doelen te halen in een comfortabel werkklimaat. En toch komt het niet uit de verf…

Het verhaal van Energized.org door Diederick

Diederick Janse is co-auteur van het boek Getting Teams Done en helpt organisaties al jaren om zelforganiserend te werken. Zijn eigen team van Energized.org worstelde jarenlang om alle puzzelstukjes zoals samenwerken met autonomie en het verwerken van frustraties op hun plek te laten vallen. En nu komt het team met een nieuw perspectief; een strategische en systematische aanpak voor organisatieontwikkeling.

Op 24 september vertelt Diederick hierover tijdens de online sessie ‘Teamend Organiseren’.

Registreer je nu

Wat je leert

Tijdens de online sessie leer je wat er nodig is voor meer productiviteit en een fijn werkklimaat. Zo groeit je bedrijf door van een statische organisatie naar een levende organisatie waarin mensen en doelen tot bloei komen.

Voor wie

Ondernemers, directeuren, CEO’s en managers. Misschien heb je al eens gehoord van Teal organiseren, zelfsturende teams of zelforganisatie, maar voor deze sessie is geen enkele voorkennis vereist. Neem alleen je nieuwsgierigheid mee.

Hyper organiseren

De nieuwe manier van organiseren richt zich op de organisatie als geheel. Daarbij staan drie lenzen centraal:

De opdracht van de organisatie

De eerste is wat de opdracht van het bedrijf in de wereld is. Want dat is het bestaansrecht van het bedrijf en geeft betekenis voor iedereen die bijdraagt.

Heldere spelregels

Met duidelijke afspraken, die voor iedereen gelden creeër je de ruimte om snel beslissingen te nemen en de organisatie continu af te stemmen op veranderingen in en buiten de organisatie.

Samenwerken in de organisatie

De derde lens is die van teams. Hoe kunnen mensen samen optrekken in steeds wisselende teams? Hierbij staan zowel frustraties in de groepsdynamiek als in helderheid over rollen centraal.

Frustraties zijn overal. Meestal helpen ze niet om de organisatie te laten excelleren. Toch kan een organisatie wél leren frustraties om te zetten in groei en dat leidt tot topprestaties in een aangenaam werkklimaat.

Diederick vertelt op 24 september meer over het gereedschap, dat een organisatie nodig heeft om die frustraties om te zetten.

Wat anderen zeggen over Diederick en zijn werkwijze

Registreer je nu

Heb je nog een vraag? Die horen we graag!

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!

Zelforganisatie Trainingen

De beste zelforganisatie training is gewoon doen! Binnen zelforganisatie levert namelijk iedereen brandstof aan. De doelen van een team zijn in lijn met de purpose, of opdracht, van de organisatie. Dat vraagt om meer autonomie, helderheid en lef om te proberen.

De zelforganisatie trainingen worden gegeven door gecertificeerde coaches, die bij veel verschillende bedrijven ervaring op hebben gedaan.

Holacracy Trainingen

Van huis uit is Energized.org bekend van het introduceren van Holacracy bij bedrijven. We werken enkel met gecertificeerde coaches en hebben als enige in Nederland de Master Coach badge. We zijn dan ook Premier Holacracy Provider.

Voor beginners raden we de introductie workshop van een halve dag of de officiële Holacracy Practitioner Training van een week aan. Beide kunnen ook incompany gegeven worden.

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Je rollen in werkcontext vervullen met autonomie, verantwoordelijkheid en volwassenheid vraagt ook een doorgaande ontwikkeling van jezelf. Daarom bieden we persoonlijke ontwikkeling trainingen aan die aansluiten bij zelforganisatie en Holacracy, zoals bijvoorbeeld: Persoonlijke Zelforganisatie en Spanningen.

Hulp nodig bij je trainingsbudget?

Medewerkers hebben vaak een budget waar ze gebruik van kunnen maken voor hun eigen ontwikkeling. Heb je voor het aanvragen daarvan onze hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte? Neem dan gerust contact op.