Zelforganisatie en Holacracy sessies

Laden Evenementen

Herken je dit?
Iedereen wil verandering en toch blijft de echte transformatie uit.
In overleggen zijn alle deelnemers enthousiast, maar in de pauze wordt er geklaagd.
Bij alle voorstellen voor verandering komt de weerstand direct bovendrijven (‘dat werkt toch niet!’)
Je ziet dat collega’s ongelofelijk veel expertise hebben, maar geen beslissingen durven nemen of mogen nemen.
Of de woorden zelfsturing, zelfsturende teams en zelforganisatie vallen regelmatig, maar niemand weet wat het betekent in de praktijk.

Tijdens de praktijkdag voor veranderaars gaan we met een systeemgerichte bril kijken naar samenwerking. De hele dag is ervaringsgericht: je leert en ontdekt door te ervaren. Dat neem je mee naar je eigen werkplek. Zo bouw je met meer begrip en handvatten aan nieuwe gewoontes en leer je hoe een groep zelf belemmeringen uit de weg kan ruimen. Daarmee creëer je ruimte voor een echte transformatie. Niet door enkel te praten en te denken, maar door te doen en ervaren.

Programma

Dit unieke programma is gebaseerd op verschillende succesvolle workshops. De basis is theoretisch, maar de nadruk in het programma ligt op het ervaren en doen in de praktijk.

De praktijkoefeningen op deze dag geven je inzicht in belemmeringen in bovenstroom (de structuur en afspraken) en de onderstroom (groepsdynamiek).
Je werkt veel in kleine groepen. We werken met casussen en wat jij meebrengt aan ervaringen van de werkvloer. Daarnaast ontdek je hoe je impact kunt hebben op een groep en hoe een groep zich ontwikkelt.
Je krijgt ook verhalen van ervaringsdeskundigen over hoe je echte verandering inzet.
En we zorgen voor een goede lunch.

Inschrijven

Voor wie

Deze sessie is voor veranderaars: consultants, HR-managers, teamcoaches en eigenaren/ ondernemers die een andere manier van organiseren willen onderzoeken.
Werk je als manager in een organisatie waar je zo graag meer eigenaarschap, autonomie en vertrouwen zou zien? Dan ben je ook op de juiste plek bij deze praktijkdag voor veranderaars.

Over Paula Nordhauzen

‘Evolutely!’ is het motto van Paula. Oftewel geleidelijk – maar energiek – ontwikkelen richting iets groters, beters en impact hebben. Dat vraagt om verandering en verandering is altijd spannend. Met haar achtergrond in communicatie, systeemgerichte teamontwikkeling en doorleefde kennis over zelforganisatie brengt ze een geïntegreerd perspectief en vooral ervaring mee.

Over Erik Slotboom

Erik Slotboom is gecertificeerd Holacracy coach en hielp al veel organisaties bij de verandering naar zelforganisatie en agile werken. Daarnaast weet hij als geen ander hoe je als teamcoach collega’s op de werkvloer kunt leren om te gaan met verschillen. Erik heeft ervaring opgedaan bij tal van organisaties. Hij staat bekend om zijn op theorie gebaseerde pragmatische aanpak.

Inschrijven

De kleine letters in het groot
Aanmeldingen tegen standaardkosten krijgen tot 22 maart 2022 75% van het toegangsbewijs vergoed bij schriftelijke annulering.
Deelname is persoonsgebonden en kan enkel in overleg en met goedkeuring van Energized.org worden overgedragen aan iemand anders.
Uiterlijk een week voor het evenement – en bij voorkeur eerder – laten we weten of er voldoende deelnemers zijn en de training dus doorgang kan vinden.

Share This Story

Verrijk je leiderschap
en ontmoet ondernemers met lef

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!

Zelforganisatie Trainingen

De beste zelforganisatie training is gewoon doen! Binnen zelforganisatie levert namelijk iedereen brandstof aan. De doelen van een team zijn in lijn met de purpose, of opdracht, van de organisatie. Dat vraagt om meer autonomie, helderheid en lef om te proberen.

De zelforganisatie trainingen worden gegeven door gecertificeerde coaches, die bij veel verschillende bedrijven ervaring op hebben gedaan.

Holacracy Trainingen

Van huis uit is Energized.org bekend van het introduceren van Holacracy bij bedrijven. We werken enkel met gecertificeerde coaches en hebben als enige in Nederland de Master Coach badge. We zijn dan ook Premier Holacracy Provider.

Voor beginners raden we de introductie workshop van een halve dag of de officiële Holacracy Practitioner Training van een week aan. Beide kunnen ook incompany gegeven worden.

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Je rollen in werkcontext vervullen met autonomie, verantwoordelijkheid en volwassenheid vraagt ook een doorgaande ontwikkeling van jezelf. Daarom bieden we persoonlijke ontwikkeling trainingen aan die aansluiten bij zelforganisatie en Holacracy, zoals bijvoorbeeld: Persoonlijke Zelforganisatie en Spanningen.

Hulp nodig bij je trainingsbudget?

Medewerkers hebben vaak een budget waar ze gebruik van kunnen maken voor hun eigen ontwikkeling. Heb je voor het aanvragen daarvan onze hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte? Neem dan gerust contact op.

Title