Zelforganisatie en Holacracy Trainingen

Verrijkend, praktijkgericht en uit het hart door gecertificeerde en ervaren coaches

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een nieuwe blik op bedrijven en hoe ze gerund worden

Deze workshop is een samenwerking van NieuwOrganiseren.nu en de zelforganisatie coaches van Energized.org. Zij hebben veel bedrijven gezien, die de stap naar een nieuwe vorm van organiseren hebben gemaakt. Wat deze bedrijven drijft, welke uitdagingen ze tegenkomen en welke oplossingen er al uitgevonden zijn hoor je op 1 november.
Ben Kuiken is organisatiefilosoof en auteur van onder andere ‘de laatste manager’ en ‘zinmakers’. Hij vraagt directeuren en managers zich af te vragen hoe ze een unieke rol kunnen vervullen in de complexiteit van hun bedrijven. Over die vraagstukken schrijft hij ook op Nieuworganiseren.nu.
Want waarom zijn organisaties juist nu bezig met andere manieren van organiseren? Hoe organiseer je slim? Hoeveel autonomie wil je en hoeveel samenwerking?
Ben kent talloze verhalen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Buurtzorg en vertelt erover op 1 november.
 
Aansluitend geeft Hans van Veen van Energized.org een introductie workshop gestructureerde zelforganisatie waardoor de deelnemers kunnen leren over één van de mogelijke smaken van zelforganisatie, namelijk Holacracy. De deelnemers leren niet alleen hoe duidelijke kaders en regels bevrijdend kunnen werken, maar gaan ook zelf met praktijkoefeningen aan de slag. Zo ontdekken ze hoe het is om vanuit verschillende rollen in plaats van een functie te werken en hoe het is om beslissingen te nemen vanuit een rol.

 

Voorproefje! Ervaar Holacracy® zelf in theorie en praktijk in het Nederlands
Je overweegt om het werk in de organisatie anders inrichten, om medewerkers meer mogelijkheden te geven om te ondernemen en je wilt dat de organisatie dynamischer en flexibeler is. Werken met zelforganisatie of zelfsturende teams sluiten goed aan op jouw bedrijf.

Tijdens deze introductie workshop vertellen we je over Holacracy als manier om het werk in de organisatie te organiseren. Holacracy is een alternatief op de traditionele managementhiërarchie. Je gaat dus op een andere manier naar je organisatie en het werk dat in de organisatie gedaan moet worden kijken.

De regels in Holacracy zijn heel helder. Ook de overlegstructuur kent heldere regels. Daarom ga je tijdens een simulatie zelf ervaren hoe het is om een overleg bij te wonen als je zelforganiserend werkt.

Schrijf je nu in!

 

Programmadeel Holacracy Taster

Tijdens dit evenement:

  • we beginnen met een refresher over het hoe en wat van Holacracy
  • doe je zelf mee aan een simulatie van een roloverleg (Governance meeting)
  • kun je al je vragen stellen aan onze gecertificeerde Holacracy coach
  • tot slot heb je gelegenheid om met een drankje nog even na te praten en ervaringen te delen

Meer details over Holacracy Tasters…

Holacracy coaches

Het programma wordt begeleid door onze gecertificeerde Holacracy coaches: Hans van Veen, Erik Slotboom, Diederick Janse, Koen Bunders of Joost Schouten.

Inschrijven voor de workshop

De kosten bedragen 125 ex btw, dat is inclusief het boek Getting Teams Done. De Taster workshop duurt een dagdeel.

Wat mensen zeggen over de Tasters – de introductie workshops – van Energized.org

Over Energized.org

De professionals van Energized.org hielpen al meer dan 70 organisaties met hun stappen richting zelforganisatie. Het is de integrale aanpak, die verder gaat dan alleen Holacracy waar de coaches erg om gewaardeerd worden.
Mede-oprichter Diederick Janse was degene die Holacracy in Nederland introduceerde en hij is co-auteur van het boek Getting Teams Done, die je gratis bij deze workshop ontvangt.

 

Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!

Zelforganisatie Trainingen

De beste zelforganisatie training is gewoon doen! Binnen zelforganisatie levert namelijk iedereen brandstof aan. De doelen van een team zijn in lijn met de purpose, of opdracht, van de organisatie. Dat vraagt om meer autonomie, helderheid en lef om te proberen.

De zelforganisatie trainingen worden gegeven door gecertificeerde coaches, die bij veel verschillende bedrijven ervaring op hebben gedaan.

Holacracy Trainingen

Van huis uit is Energized.org bekend van het introduceren van Holacracy bij bedrijven. We werken enkel met gecertificeerde coaches en hebben als enige in Nederland de Master Coach badge. We zijn dan ook Premier Holacracy Provider.

Voor beginners raden we de introductie workshop van een halve dag of de officiële Holacracy Practitioner Training van een week aan. Beide kunnen ook incompany gegeven worden.

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Je rollen in werkcontext vervullen met autonomie, verantwoordelijkheid en volwassenheid vraagt ook een doorgaande ontwikkeling van jezelf. Daarom bieden we persoonlijke ontwikkeling trainingen aan die aansluiten bij zelforganisatie en Holacracy, zoals bijvoorbeeld: Persoonlijke Zelforganisatie en Spanningen.

Hulp nodig bij je trainingsbudget?

Medewerkers hebben vaak een budget waar ze gebruik van kunnen maken voor hun eigen ontwikkeling. Heb je voor het aanvragen daarvan onze hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte? Neem dan gerust contact op.