Zelforganisatie en Holacracy Trainingen

Verrijkend, praktijkgericht en uit het hart door gecertificeerde en ervaren coaches

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Governance lezen en schrijven is lastig. Deze training van 1 dag bestaat uit 3 delen.

Zo zal je tijdens deze workshop een blik werpen op de beschrijving van rollen, cirkels, policies en domeinen van jouw eigen organisatie. Onder begeleiding behandelen en speuren we naar een aantal veel voorkomende patronen die beter niet gebruikt kunnen worden en stel je een kort audit verslag op.

Als het aankomt op het schrijven van Governance is ‘Thou shalt not design’ een van de geboden in Holacracy. Eens, en er zijn tegelijk een aantal ‘ontwerp principes’ die gebruikt kunnen worden bij het opstellen van Governance. In het tweede deel van de workshop behandelen we deze principes.

Als laatste is er voldoende ruimte voor vraag & antwoord met een ervaren coach.

Voor wie is de workshop Governance

De workshop is met name geschikt voor Holacracy coaches, Facilitators, mensen die de Secretaris rol vervullen en voor iedereen beter Governance wil leren lezen en schrijven.

Let op deze training:
– gaat niet over verschillende software tools om het vast te leggen, maar om hoe je omgaat met Governance en het toepast.
– is alleen geschikt voor Holacracy beoefenaars

Het resultaat van de workshop Governance

Het sleutelwoord van deze workshop is ‘duidelijkheid’. Je leert Governance zo te gebruiken dat iedereen in de organisatie ermee geholpen wordt. Daarnaast leer je heldere voorstellen te schrijven.

De deelnemer krijgt met deze workshop:

  • een beter begrip van wat Governance is;
  • zicht op helder taalgebruik;
  • handvatten om goede voorstellen te doen;
  • kennis over veelvoorkomende valkuilen;
  • zicht op structuren.

De aanpak

Deze workshop vereist actieve inzet van de deelnemers. Deelnemers krijgen zowel theorie als afwisselende werkvormen en oefeningen.

Leer van de jarenlange ervaring van de coaches van Energized.org

Energized.org onderscheidt zich met de meest ervaren Holacracy coaches die er in Nederland zijn. Sinds we de eerste implementatie in Nederland deden bij Springest hebben we veel geleerd door vallen en opstaan. Onze gecertificeerde coaches begeleidden al meer dan 60 organisaties in de transformatie naar zelforganisatie en kennen de meeste valkuilen en succesfactoren. We beoefenen het natuurlijk zelf ook en weten dus wat de transformatie voor het individu betekent en hoe belangrijk het is om actief spanningen waar te nemen en te verwerken.


Zoek je een specifieke workshop, wil je liever in-company of heb je een goed idee? Neem even contact op!

Zelforganisatie Trainingen

De beste zelforganisatie training is gewoon doen! Binnen zelforganisatie levert namelijk iedereen brandstof aan. De doelen van een team zijn in lijn met de purpose, of opdracht, van de organisatie. Dat vraagt om meer autonomie, helderheid en lef om te proberen.

De zelforganisatie trainingen worden gegeven door gecertificeerde coaches, die bij veel verschillende bedrijven ervaring op hebben gedaan.

Holacracy Trainingen

Van huis uit is Energized.org bekend van het introduceren van Holacracy bij bedrijven. We werken enkel met gecertificeerde coaches en hebben als enige in Nederland de Master Coach badge. We zijn dan ook Premier Holacracy Provider.

Voor beginners raden we de introductie workshop van een halve dag of de officiële Holacracy Practitioner Training van een week aan. Beide kunnen ook incompany gegeven worden.

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Je rollen in werkcontext vervullen met autonomie, verantwoordelijkheid en volwassenheid vraagt ook een doorgaande ontwikkeling van jezelf. Daarom bieden we persoonlijke ontwikkeling trainingen aan die aansluiten bij zelforganisatie en Holacracy, zoals bijvoorbeeld: Persoonlijke Zelforganisatie en Spanningen.

Hulp nodig bij je trainingsbudget?

Medewerkers hebben vaak een budget waar ze gebruik van kunnen maken voor hun eigen ontwikkeling. Heb je voor het aanvragen daarvan onze hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte? Neem dan gerust contact op.