Podcast Energie aan het werk

Elke 2 weken verschijnt een nieuwe aflevering van de podcast Energie aan het Werk. Hierin interviewt Arjen Banach spraakmakende en inspirerende professionals die opvallen met hun organisatie in hoe ze doen wat ze doen. Met focus op leiderschap, organisatiecultuur en medewerkers maken zij het verschil.

Arjen interviewde Diederick Janse over zijn boek Getting Teams Done, de organisaties die hij begeleidt met zelforganisatie en zijn eigen keuzes. Je kunt de podcast ‘Energie aan het werk:Hoe jouw team het beste samenwerkt, met Diederick Janse‘ hieronder terugluisteren.

Waar ik nu op dit moment het meest trots op ben? Het clubje dat we met de mensen van Energized.org hebben gebouwd. We experimenteren veel op onszelf en dat is soms pijnlijk. Maar we kunnen daarmee organisaties ondersteunen vanuit onze eigen ervaring.

Het begon te jeuken toen ik zag dat er wel beweging kwam maar daarbij steeds last hadden van de structuur en besluitvorming. Toen dacht ik; als de structuur toch op z’n minst niet in de weg zou zitten? Maar werk misschien wel leuker en betekenisvoller kan zijn dankzij de structuur?

Diederick spreekt

Heb je met plezier naar het interview met Diederick geluisterd en zou je hem ook graag eens uitnodigen? Diederick Janse is ook te boeken als spreker. Hij is expert op het gebied van Holacracy, zelforganisatie en purpose-driven organiseren, en auteur van het boek Getting Teams Done.

Als Diederick spreekt op een event kan hij zowel putten uit zijn eigen jarenlange ervaring, als uit de ervaring van de tientallen organisaties die hij begeleidde. Hij deelt een verhaal dat hij niet alleen vertelt, maar dat hij leeft.